StoryEditorOCM
Splitmužinić bikić

Potpredsjednica splitskog HDZ-a oprala gradsku vlast: ‘Kako su bešćutni...Tri godine ništa nisu napravili‘

Piše SPLIT SD
28. svibnja 2024. - 12:09
‘U pozivu za sjednicu Gradskog vijeća za idući ponedjeljak na dnevnom redu se našlo čak 56 točaka. Među njima niti jedna koja se tiče Odluke o socijalnoj skrbi koju najranjivije skupine našeg grada već dugo očekuju.‘Ilustracija/Cropix

Ususret sjednici Gradskog vijeća Grada Splita, potpredsjednica splitskog ogranka HDZ-a Zrinka Mužinić Bikić reagirala je na izostanak točke vezane za Odluku o socijalnoj skrbi. Kako kaže Mužinić Bikić, već tri godine nije napravljeno ništa po pitanju škverske ambulante i Centra za autizam, a sad se čeka i izmjena ove Odluke.

- U pozivu za sjednicu Gradskog vijeća za idući ponedjeljak na dnevnom redu se našlo čak 56 točaka. Među njima niti jedna koja se tiče Odluke o socijalnoj skrbi koju najranjivije skupine našeg grada već dugo očekuju. Ako je u ičem ova gradska vlast dosljedna to je bešćutnost. Nakon što u tri godine nisu napravili ništa po pitanju "škverske ambulante" ni Centra za autizam, evo nisu u stanju ni izmijeniti Odluku o socijalnoj skrbi - napisala je Mužinić Bikić.

image

Zrinka Mužinić Bikić
 

Nikola Vilić/Cropix

Kao dokaz za tvrdnju da Grad Split ignorira osobe s invaliditetom navodi i to da mjesecima u socijalno vijeće nije imenovana ni jedna osoba s invaliditetom. 

- Zanemarivanju potreba OSI od strane odgovornih i potpunom ignoriranju dokaz je i činjenica da mjesecima nije imenovana ni jedna osoba s invaliditetom u socijalno vijeće, a nakon ostavke bivše članice i to zbog neprimjerenog odnosa dogradonačelnika prema vijeću i nepoštivanja odluka koje je to isto vijeće donijelo.

image

Zgrada u prizemlju koje je smješten Centar za autizam

Jakov Prkić/Cropix

Vlada RH je, uz niz mjera, donijela i Zakon o inkluzivnom dodatku, a osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju s prebivalištem u Splitu neće moći ostvariti svoja prava zato što Puljak i njegova ekipa ne rade svoj posao.

Ovo više nije niti pitanje vaše neosjetljivosti, ovo je vaša dužnost i odgovornost! - zaključila je.

Sljedeća sjednica Gradskog vijeća Grada Splita najavljena je za ponedjeljak, 3. lipnja, a na njoj će pred vijećnike za raspravu biti stavljeno 56 točaka.

image

Status Zrinke Mužinić Bikić na Facebooku

Screenshot/Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 06:15