StoryEditorOCM
Splitmalo za sriću triba

Ovo je u Splitu vijest. Stanovnici najbrže rastućeg kvarta nakon više desetljeća dočekali asfalt na očajnoj cesti

Piše Frano Kiso
4. rujna 2024. - 12:21

Tko čeka, taj i dočeka. A Mejašani su se bome načekali i to nekoliko desetljeća kako bi se sanirala njihova glavna žila kucavica preko koje dnevno prođe na tisuće vozila na putu prema igralištu, dvorani, školi i crkvi.

Odavno mještani vape da gradske vlasti pogledaju istok Splita i saniraju ovu cestu koja izgleda kao da je preživjela napad topništva i kao takva je nanosila štetu ovjesima vozila. Ništa bolje nisu prolazili ni pješaci koji bi se redovno "tuširali" u mlazovima blatnjave vode iz asfaltnih rupa i ulegnuća.

Iako lokalni čelnici dugo godina nisu pristajali na kompromise i željeli su kompletnu obnovu, na kraju se ipak moraju pomiriti s ovim rješenjem.

- S obzirom na to da je cesta bila u izrazito lošem stanju, nije se više mogla čekati potpuna rekonstrukcija ulice. Stoga će sustav oborinske odvodnje, rasvjeta i nogostupi pričekati neka druga vremena - kazao nam je Toni Piplica, predsjednik Gradskog kotara Mejaši.

image
Vojko Bašić/Cropix

- Asfaltiranje Ulice Mejaši nakon nekoliko desetljeća uistinu je velika stvar za naš kotar te sam zahvalan gradskoj upravi što su odvojili sredstva za sanaciju izrazito važne ceste koja vodi do škole - veli predsjednik koji ipak zadovoljan kakvim-takvim pomakom.

Najavio je i da planira dati u izradu prometni elaborat za postavljanje dodatnih uspornika u svrhu povećanja sigurnosti pješaka, prvenstveno djece koja tuda idu u školu.

image
Vojko Bašić/Cropix

- Sada kada je tu novi asfalt pribojavam se brze vožnje, a ulica ima nogostup samo s jedne strane. Moj fokus se sada prebacuje na Lovački put, još jednu bitnu ulicu u kotaru kojoj je također potreban novi asfaltni sloj - zaključuje Piplica.

Valja napomenuti i da su bezobzirni vozači redovito okupirali kolničku traku u blizini igrališta koju su pretvorili u improviziranu parking površinu. Sad preostaje za vidjeti hoće li ih ovaj novi asfalt osvijestiti da je ovo ipak važna prometnica kojom se kreću mnogobrojna vozila i stotine mališana, a ne odmarališta za njihova vozila dok u blizini piju kavu.

image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 13:45