Navala na sirnice u Kriginovoj "Tradiciji" već je krenula pa su građani, na jutro Velikog četvrtka, formirali kolonu ispred poznate slastičarne. Do tradicije se u gradu pod Marjanom oduvijek držalo: na Uskrs po sirnicu, na Božić po mandulat, a na Svi svete po bobiće, a po sve navedeno u "Tradiciju".
Već predviđamo scenarij koji ćemo u subotu vidjeti u Bosanskoj ulici jer su sirnice iz "Tradicije" brojnim Splićankama i Splićanima neizostavan dio blagdanskog stola. Braća Bartul i Vinko Kirigin otvorili su vrata ovog ikoničnog mjesta 1937. godine, a posao su naslijedili njihovi sinovi Miro i Dražen.
- Cijena manje sirnice je 2,20 eura, a veće tri eura. Dnevno ispečemo četiri do pet tura, a potražnja za sirnicama je barem tri puta veća. Ovih dana ćemo ih peći svaki sat od 10 do 14, a na Veliku subotu od 8 do 14 sati - kazali su iz "Tradicije".
Navijte rano budilicu ako želite ugrabiti sirnicu, rađenu po receptu starom više od 80 godina, za koju brojni smatraju da je najbolja u gradu.