StoryEditorOCM
SplitIMA LI KANDIDATA?

KBC Split hitno treba šefa Psihijatrije! Je li slučajno da je natječaj osvanuo nakon ostavke ravnatelja Meštrovića?

Piše Sandra Barčot
17. lipnja 2024. - 07:26

Dok se "slažu" imena tko će zamijeniti prof. dr. Julija Meštrovića, ravnatelja KBC-a Split koji je podnio (ne)očekivanu ostavku, ključna medicinska ustanova treba i (novog) predstojnika Klinike za psihijatriju.

Upravo je objavljen natječaj za tu funkciju gdje se čelnik klinike bira na četiri godine. Uvjeti za predstojnika su visoka strčna sprema - medicinski fakultet, specijalizacije iz grane medicine iz djelatnosti klinike, odobrenje za samostalan rad, znanstveno-nastavno zvanje i pet godina radnog iskustva.

Ujedno je važan i još jedan dokument po Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, a to je potvrda kako kandidat nije osnivač zdravstvene ustanove ili tvrtke koja obavlja zdravstvenu djelatnost, a koja je povezana sa poslovima institucije u kojoj je zaposlen. Rekli bismo laički – izbjegavanje sukoba interesa.

Tko će naslijediti aktualnog čelnika klinike, prof. dr. Trpimira Glavinu, specijalista psihijatrije i subspecijalista forenzičke i biologijske psihijatrije, znat će se uskoro.

KBC-ova Klinika za psihijatriju je medicinska i znanstvena ustanova za područje psihijatrijske djelatnosti koja djeluje u skladu sa svjetskim trendovima u psihijatriji, kako u dijagnostici i liječenju svih skupina psihijatrijskih poremećaja tako i u znanstvenom radu. Osim polikliničkog i konzilijarnog rada, Klinika skrbi za hospitalizirane bolesnike uključujući intenzivnu skrb.

U sastavu klinike djeluje i Centar za psihotraumu u okviru koga se provodi nacionalni program psihosocijalne i zdravstvene pomoći hrvatskih branitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 07:27