StoryEditorOCM
SplitOPASNO?

Iza mjesta gdje je donedavno bio kiosk kraj plaže Bačvice, sad je rupa: ‘Netko bi mogao pasti, a upozorenja nema...‘

Piše A. P.
28. rujna 2024. - 11:59

U srpnju ove godine uklonjena je sladoledarnica sa splitskih Bačvica koja se nalazila na samom ulazu. Nakon uklanjanja montažnog objekta ostao je plato pokraj kojeg se nalaze stepenice za spustiti na plažu, ali dio je ostao nezaštićen. 

Šok za kupače najpoznatije splitske plaže; na ulazu jutros ‘osvanuo‘ bager, ostali su bez još jednog sadržaja...

Građanin nam se požalio da nema nikakvog upozorenje ni zapreke kako bi se spriječila moguća nesreća, jer bi netko neoprezan mogao pasti i stradati.

image
Čitatelj

Zamjenik dogradonačelnika Bojan Ivošević nam je kazao da je cijela šetnica od ulaza na plažu do mora pomorsko dobro.

- Sukladno novom Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama zahvat postavljanja ograde treba građevinsku dozvolu, jer su isključili Pravilnik o jednostavnim građevinama i drugim radovima od primjene na pomorskom dobru. Najavljena je Uredba o građenju na pomorskom dobru koja je trebala pratiti Zakon koji je stupio na snagu u srpnju 2023. godine, ali godinu dana i dva mjeseca kasnije i dalje je nema iako se stalno najavljuje: "Uskoro će."

Do iduće sezone tu bi se trebao nalaziti modul nakon što provedemo Javno savjetovanje za izmjene i dopune Plana upravljanja pomorskim dobrom i na navedenoj lokaciji uplanimo modul za trgovinu (trafiku). Konkretna situacija će biti riješena na navedeni način, a za sve ostale slične situacije morat ćete pitati ministra Butkovića misli li omogućiti gradovima i općinama na moru da uređuju plaže ili nas misli blokirati kao i prošlo, ljeto jer ovo je sad već stvarno nevjerojatno - odgovorio nam je dogradonačelnik Ivošević. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 12:00