StoryEditorOCM
Splitsenzacija ‘čistoće‘

Godinama se priča o eko-bombi na Karepovcu, a rješenje nam je pred nosom: Ivica Karoglan ima odgovor na sve probleme!

Piše Ivo Bonković
13. listopada 2024. - 08:44

Imamo Hrvatsku!

A ne, nije to asocijacija na Franju Tuđmana, riječ je o nedavnom uzviku prvog čovjeka splitske komunalne tvrtke Čistoće nakon što je jednoj novinarki dao da iz njegovih ruku pomiriše obrađeni biootpad. Eto, je l’ vidite da opće ne smrdi - rekao je Ivica Karoglan i sav sretan pogleda uprtog u kamere mobitela uzviknuo “Imamo Hrvatsku”! Nakon toga je još svašta napričao, treba mu još samo nekoliko strojeva za obradu biootpada na splitskom odlagalištu Karepovcu i ono može trajati sve do kraja 27. gradonačelničkog mandata Ivice Puljka. Ma dobro, neće uhvatit baš toliko mandata, malo manje.

Zašto spominjanje Karoglana? Jer je on, uz sve probleme tvrtke i nikad prljaviji grad, pravi pokazatelj kadrovske politike sadašnjega splitskoga gradonačelnika. Uz jednog zamjenika koji političke suparnike zove debilima, drugog koji ne može kontrolirati svoje ponašanje, imate i ljude poput Karoglana koji, lako za to, rade političku štetu svom gazdi, i uz to ne rade svoj posao, a posljedice osjećaju svi građani Splita. Sad zamislite da je Ivica Karoglan šef Čistoće u mandatu Željka Keruma ili nekog HDZ-ova gradonačelnika, bio bi predmet ismijavanja na svim nacionalnim televizijama, portalima... ali kako je u pitanju čovjek od povjerenja gradonačelnika koji je, je l’ tako, smiren i civiliziran čovjek, onda se time nećemo baviti. Imamo Karoglana, imamo Hrvatsku!

image
Vladimir Dugandzic/Cropix

I dok nam tako 2024. godine, dakle s malim zakašnjenjem (nitko nije savršen) Karoglan otkriva Hrvatsku, HDZ je odradio internu anketu po kojoj je Tomislav Šuta njihov prvi izbor za kandidata za gradonačelnika, što je zapravo i očekivano i pitanje je zašto se sa svim tim toliko oteže. Još je malo ostalo do šibenskog skupa HDZ-a do kada će se znati definitivna podjela uloga u stranci, odnosno tko su kandidati za gradonačelnike i župane, pa tako i hoće li Šuta doista biti Puljkov izazivač. Iz te ankete je jedino iznenađenje “loš” rezultat Stipe Čogelja koji navodno nije briljirao. Hm, treba li vjerovati svakoj anketi?

Opet je ovog tjedna bio aktivan Željko Kerum, prepucavanje sa zamjenikom za Fejs vodilo se oko uređenja ostatka splitske Rive, Kerum je pao po podu kad je vidio za koju sitnu lovu će Puljak urediti ostatak Rive, pa su upućene uobičajeno teške riječi, znači kampanja će biti vesela, a kao nije još niti počela.

image

Željko Kerum i njegova Fani - za kampanju spremni

Vojko Bašić/Cropix

Ostale su stranke ovog tjedna mirovale, bit će ljudi beru masline, putuju, skijaju, kupaju se, ma sve okej, ali vrijeme ide, neke se stvari ove jeseni moraju riješiti, pozicije moraju biti jasne. Iako je jasno da će se sve svesti na četiri, pet imena. Puljak je tu, HDZ će za koji dan objaviti kandidata, imamo i vječnog Keruma, dolazi SDP, pa to je zapravo manje više to. Brzo će nam Nova godina, a onda kreće fajt...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. listopad 2024 08:45