StoryEditorOCM
Splitpreobukle se...

Dvije Slovenke nisu mogle u bus zbog ‘neprikladne odjeće‘. Pitali smo Promet kakav je dress code: ‘Nije prihvatljivo...‘

Piše N. L.
25. srpnja 2024. - 10:00

Nedavni slučaj dviju slovenskih partijanerica s Ultre koje nisu mogle ući u "Prometov" autobus jer je vozač procijenio da nisu bile prikladno odjevene, potaknuo nas je da upitamo nadležne u splitskom javnom prijevozniku kakav je dress code u autobusima, te je li vozač u ovom slučaju pretjerao s reakcijom.

Podsjetimo, djevojke su ostale zatečene kad im vozač nije dozvolio ulazak u autobus zbog "kršenja dress codea" objasnivši da će moći ući kad nabave prikladniju odjeću, što su na kraju i napravile.

image
Privatni album

‘Ultrašice‘ iz Slovenije doživjele neugodnost u Splitu: ‘Vozač nas nije pustio u autobus zbog neprikladne odjeće‘

U "Prometu" su nam pojasnili kako je sukladno njihovim internim aktima omogućeno vozačima da spriječe ulazak osobama čija odjeća ili ponašanje mogu ugroziti komfor i sigurnost ostalih putnika.

- Bez obzira na veselost i opuštenost koju donosi Ultra festival, moramo uzeti u obzir da se u našim autobusima voze i djeca i stariji ljudi.

image
Tom Dubravec/Cropix

Održavanje određene razine pristojnosti i čistoće u autobusu neophodno je kako bi se osigurala ugodna i sigurna vožnja za sve putnike - navode u javnom prijevozniku.

Napominju kako razumiju da se ovakva pravila mogu različito tumačiti, no vozač je, kažu, postupio u skladu s internim aktima iz želje da osigura ugodnu vožnju svim putnicima.

Također vjerujemo da je važno naglasiti kako neprikladna odjeća, koja može narušiti komfor drugih putnika, nije prihvatljiva u javnom prijevozu. Još jednom, zahvaljujemo na razumijevanju - odgovorili su nam u "Prometu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 23:13