StoryEditorOCM
SplitU FOTOOBJEKTIVU

Da je Torcida uletjela, rekli bi divljaci! A ono se u fontani kod Sv. Frane toćaju razgaljeni stranci, pogledajte scene

Piše SPLIT SD
21. rujna 2024. - 23:10

Rimske gradske vlasti odavno su uvele novčane kazne za svakoga koji pokuša imitirati, na primjer, slavnu scenu ulaska Anite Ekberg u Fontanu di Trevi u filmu "Slatki život".

Oni koji se drznu namakati noge u bilo kojoj gradskoj fontani ili, ne daj Bože, zaplivati u njima kažnjavaju se globama koje su, još prije pet-šest godina, iznosile oko 250 eura. Kažnjivi su i drugi oblici nedoličnog ponašanja pred rimskim spomenicima poput, primjerice, piknika ili kampiranja.

Turist iz SAD-a je, primjerice, prošle godine prilikom posjeta Rimu dobio kaznu od 450 eura, jer je jeo i pio dok je sjedio na rubu fontane.

Odakle su dvojica turista koja su večeras odlučila, ne malo "toćati" noge, nego zapravo "gacati", prskati se i zabavljati u splitskoj fontani ispod Prokurativa, ne znamo, nije ni važno.

image
Nikola Brboleža/Cropix

Naš je fotoreporter zabilježio njihovo komodno i opušteno ponašanje, bez da ih je itko u tome omeo, zaustavio ili im ispisao kaznu. Barem dok je naš reporter bio ondje.

image
Nikola Brboleža/Cropix

Da je Torcida uletjela u fontanu, rekli bi divljaci! Još bi se u slavljeničkoj večeri poput ove to moglo i očekivati. No, za to ne navijamo! Imajmo poštovanja. Prema klubu i prema gradu.

A ove koji nemaju, dajte više, "rebnimo" po džepu. Junački.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2024 01:06