StoryEditorOCM
OtociRIBAR MIJO

Pretučenog hvarskog kuhara svi odavno znaju sa društvenih mreža i hvale mu ‘materijol‘: ‘Zovu me sa svih strana...‘

Piše M. U.
29. srpnja 2024. - 12:16

Nema bolje reklame od svježe ribe, a to najbolje znaju u restoranu "Gariful" o kojem ovih dana svi pričaju zbog nemilog događaja sa subote na nedjelju, kada su pretučeni njegov vlasnik Ivan Gospodnetić, ali i kuhar Mijo.

Kako bismo isprali gorak okus u ustima koje su ostavile fotografije pretučenog ribara Mije, pravog imena Dinko Petričević, pogledali smo službeni TikTok profil restorana. 

Videa prikazuju ribara Miju kako slaže "materijol" dana, nerijetko pred okupljenim znatiželjnim posjetiteljima Hvara. Kada kaže "materijol", Mijo misli na ribu, ali zaista vrhunske kvalitete. Svakodnevni gosti "Garifulovog" frižidera su zubaci, komarče, šampjeri, škarpine, pagari, a u jednom od posljednjih videa zvijezde su bile i dvije kirnje. Kirnja je inače riba koju je gotovo nemoguće pronaći na restoranskim menijima. A kako i ne bi bilo, svatko normalan tko je ulovi odnese je doma i spremi sebi za ručak. A Mijo dvije ljepotice ponosno pokazuje kamerama: 

Dok prezentiraju ribu svojim TikTok pratiteljima, kojih ima preko 120.000, često se šale da riba pari plastična, da je došla iz Tunisa i Maroka. Jasno je, unatoč svim šalama, da se radi o vrhunskoj ponudi koju vam sukladno tome i naplate. 

Prije dvije godine ovaj je sredovječni ribar influencer dao atipičan intervju našoj kolegici Ivani Kapetanović i to uz asistenciju svoga šefa Gospodnetića.

Ispričao je tada kako su Hvar i ribanje njegov život.

- Probao sam sve i svašta, al najviše sam ribar. Zadnjih nekoliko godina radim u restoranu Gariful, imam koćaricu i dva mala broda. Od moje dvanaeste, trinaeste godine sam se priklonio ribaršćini, sa svim starim Hvaranima sam bio na ribe i to mi je uvijek bilo u srcu - kazao je, te otkrio kako je postao zvijezda društvenih mreža.

-Tik Tok taj, Tiki Taka... Ivan Gospodnetić zvani Gariful i ja jedan smo trenutak išli napraviti pi*dariju, neki mali spotić za restoran, ono pinku ribe, a dospili smo di smo dospili! Šta ću van anka govorit o temu? Na kraj svita, od Novega Zelanda do Kalifornije, Kanade, a i još samo iz Sjevernega pola gore da neko zove! Pomalo se sakrijen. Ja ću poludit, ja mislin, ove godine..." - komentira Mijo kako je postao zvijezda na Tik Toku.

Nije, kaže, "jidan” na svog šefa zbog objavljivanja videa na društvenim mrežama, ali zahuktalo se u životu. Nije mu lako biti zvijezda, gosti traže autograme, na što Mijo nije navikao, niti se tome nadao...

"Iz Njemačke i Francuske zovedu da potpišem majice, da im pošaljem, zovedu cilo vrime, šalju mi adrese. Ja kažen da dođu vamo pa ćemo potpisat. Potpisijen svaki don, šta ću ti govorit, to je za poludit" – ispričao je Mijo koji je inače prošao puno muke u životu da bi prehranio svoju familiju.

"Gledam da sve nije novac. Meni je dosta da zaradim godišnje da možemo preživjeti normalno žena i ja i da si možemo priuštiti jedno putovanje u Slavoniju ili Italiju” - kazao je.

Držimo fige da čim prije zaboravi na nemili događaj u kojem je nastradao, a ne sumnjamo da će sad biti još veća zvijezda društvenih mreža.

image

Mijo Kuhar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 06:04