StoryEditorOCM
OtociPODRŽAVAJU PROMJENE

Oglasio se ‘Carpe Diem‘ nakon današnje izvanredne sjednice: ‘Mi smo vitalna spona Hvara i žrtve smo neviđene hajke!‘

Piše Frano Kiso
2. kolovoza 2024. - 16:19

Cijeli tjedan traje drama na Hvaru nakon fizičkog napada suvlasnika ‘Carpe Diema‘ na djelatnike susjednog ‘Garifula‘, a sve je to pokrenulo val prosvjeda, peticija i zahtjeva uslijed brojnih frustracija koje su očigledno dugo vremena "kuhale" na otoku.

Tako je Gradsko vijeće Hvara danas na izvanrednoj sjednici razmotrilo prijedlog vijećnice Nade Jeličić o mjerama za učinkovito upravljanje gradom i njegovim turističkim razvojem. Ključne mjere uključuju donošenje odluka za novi turistički smjer, temeljen na peticiji građana, provedbu odluke o korištenju javnih površina i primjenu Zakona o buci uz redovita mjerenja i kontrolni sustav.

Nakon svega se oglasio i notorni ‘Carpe Diem‘ koji je u svom priopćenju naglasio da podržavaju izradu nove Razvojne strategije turizma Grada Hvara.

- Spremni smo, kao i svih ovih godina, biti konstruktivni suradnici kako bismo postigli najbolje rezultate za dobrobit građana Hvara i njegovih gostiju.  

Također, pozdravljamo smirivanje napetosti kako bismo svi mi koji vrijedno radimo, mogli mirno dovršiti sezonu! Već 26 godina, ‘Carpe Diem‘ predstavlja vitalnu sponu u ovoj zajednici, direktno i indirektno zapošljavajući 300 ljudi, pridonoseći lokalnoj ekonomiji i pružajući vrhunsku uslugu našim gostima - hvale se i naglašavaju kako je ‘Carpe Diem‘ drugi najveći gospodarski subjekt u Hvaru, koji značajno doprinosi proračunu Grada Hvara.

image
Damjan Tadić/Cropix

- Želimo istaknuti da je nakon nedavnih neugodnih događanja, za koja duboko žalimo, uslijedila neviđena hajka na naše ugostiteljske objekte i njihove zaposlenike. 

Smatramo kako naši zaposlenici ne bi trebali biti žrtva interesa pojedinih moćnika koji nastoje ostvariti svoje političke i poslovne interese, predstavljajući se kao skrbnici lokalne zajednice. Neki od domaćina na ovom otoku grubo su zloupotrebljavali tu činjenicu proteklih dana, vršeći diskriminaciju nad poduzetnicima i ugrožavajući temeljne vrijednosti na kojima Hvar počiva, a to su otvorenost i dobrodošlica za svakog.

Carpe Diem će ostati konstruktivan i profesionalan sudionik na turističkoj mapi Hvara i Republike Hrvatske te će nastaviti postavljati standarde u ugostiteljstvu kao primjer kako iz godine u godinu stvarati dodatnu vrijednost svima - zaključuju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 21:31