StoryEditorOCM
OtociSve za dicu

Hvarani su ponovno pokazali veliko srce: održan Humanitarni maraton dobrote ‘Daj 5 za Perle‘

Piše Stjepan Mijat Zaninović
6. listopada 2024. - 13:51

Na Hvaru je proteklih dana održan 4. Humanitarni maraton dobrote pod sloganom „Daj 5 za Perle“. Ova velika sportsko-humanitarna akcija, čiji je cilj podržati rad udruge „Perle“, okupila je brojne sportaše i volontere u jedinstvenom događanju koji je trajao protekla dva dana. Podrška zajednice i solidarnost s onima kojima je pomoć najpotrebnija još jednom su zasjale u punom sjaju, a otočani su pokazali kako sport i dobrotvorstvo itekako mogu ići ruku pod ruku.

Akcija je započela u petak jedrenjem oko Hvarske luke i Paklenih otoka. Olimpijac, Filip Jurišić je članove udruge „Perle“ provozao na jedrilici. Sportska uzbuđenja nastavila su se u subotu kroz tri različite discipline. Plivači su plivali 3,7 kilometara od Jelse do Vrboske. Unatoč kiši, Toni Pavičić Donkić skočio je u more i doklizao do Vrboske. Biciklisti su prošli 12 kilometara dugačku stazu koja ih je vodila kroz slikovita hvarska sela Vrbanj, Dol Svete Ane i Dol Svete Marije sve do Staroga Grada. Trkači su također krenuli iz Vrboske te su prešli 6,5 kilometara dugu stazu kroz Ager, završivši svoju dionicu u Starom Gradu.

Humanitarni maraton imao je za cilj prikupiti sredstva za udrugu „Perle“, koja se bavi pružanjem pomoći djeci s posebnim potrebama. Sudionici su se mogli uključiti u bilo kojem trenutku, bilo kroz sudjelovanje u sportskim aktivnostima, bilo kroz kupnju promotivnih proizvoda s logom akcije, poput majica, torbi, kapa i boca. Akcija traje do 31. listopada 2024. godine, pa svi koji žele podržati udrugu „Perle“ to mogu učiniti uplatom na račun Hrvatskog Crvenog križa – Gradsko društvo Hvar.

image

Najavni plakat

Udruga Perle
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 15:10