StoryEditorOCM
Obalau uvali Orlice

Norvežanke po najvećem zvizdanu krenule u šetnju i izgubile se iznad Vinišća, otkrivamo detalje dramatičnog spašavanja

Piše split sd
28. lipnja 2024. - 09:23

Vatrogasci su jučer u 12.47 sati krenuli u spašavanje triju dehidriranih i dezorijentiranih osoba koje su se nalazile na nepristupačnom terenu u uvali Orlice u Vinišću. Jedna od osoba imala je i ozlijeđenu nogu.

Iz uvale su patrolnim bodom Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Trogir" prevezene u trogirsku trajektnu luku Soline gdje su predani djelatnicima Hitne medicinske službe.

U akciji spašavanja sudjelovali su DVD "Trogir" s jednim plovilom i dva vatrogasaca, Javna vatrogasna postrojba Trogir s jednim vozilom i pet gasitelja, te DVD "Marina" s po jednim vozilom i vatrogascem.

Poziv u pomoć oko 12 sati zaprimili su u operativnom dežurstvu Policijske postaje Trogir.

- Norveška državljanka nazvala je policiju i rekla da su krenuli u šetnju iznad Vinišća i da su hodali oko tri sata, ali da je njena majka pala. Norvežanka je navela da su u ozlijeđeni i dehidrirani i da se ne znaju vratiti u Trogir, te je tražila pomoć.

Policijski službenici su odmah započeli postupak utvrđivanja lokacije i čitavo vrijeme su bili u kontaktu s osobama na terenu putem mobitela. Policijski službenici su žurno izašli na teren, te su zatražili i pomoć vatrogasaca JVP-a kako bi brodom obilazili područje ispred obale u cilju uočavanja osoba. Traganju su se priključili i iz DVD-a "Marina" - objasnili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Policijski službenici su čitavo vrijeme traganja bili u kontaktu s izgubljenim osobama, obavještavali ih da je traganje u tijeku, smirivali i upućivali kuda će se kretati.

Osobe su pronađene na teško prohodnom terenu nekoliko kilometara od Vinišća i u 13:15 sati brodom prevezene u Trogir gdje im je pružena liječnička pomoć

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 10:25