StoryEditorOCM
ObalaOPREZNO

Pomorska policija lovi u splitskom akvatoriju: našli su prekrcane brodice, neki nisu imali papire... Kazne su velike

Piše SPLIT SD
11. lipnja 2024. - 23:21

S obzirom na početak turističke sezone, promet na moru svakim danom postaje sve dinamičniji, radi čega su policijski službenici Postaje pomorske policije Split tijekom obavljanja  redovnih poslova nadzora i kontrole državne granice pažnju posvetili i nadzoru prometa na moru. U četiri dana od 4. do 8. lipnja utvrđeno je i sankcionirano 12 prekršaja.

Policijski službenici su u pet odvojenih postupanja na području Splita, Hvara i Kaštela sankcionirali osobe zbog takozvanog glisiranja. Počinitelji vrste pomorskog prekršaja sankcionirani su novčanim kaznama u visini od 400 €.

Nadalje, policijski službenici sankcionirali su prekršaje vezano uz prekrcaj putnika, neposjedovanje police osiguranja, dokumenata i drugog člana posade.

image
Jakov Prkić/Ilustracija/Cropix

Pravilnikom o sigurnosti pomorske plovidbe u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Republike Hrvatske, te načinu i uvjetima obavljanja nadzora i upravljanja pomorskim prometnom, te Pravilnikom o izmjenama i dopunama propisano je da motorne brodice i brodice na mlazni pogon (skuteri, jet ski, brodica na zračnom jastuku i slično) mogu glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale i to na području na kojem to nije zabranjeno.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Apeliramo na sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi  zabilježili što manje negativnih događaja na moru, policijski službenici Pomorske policije Split tijekom ljeta samostalno i u suradnji s Lučkom kapetanijom, uz redovne poslove pomorske policije nastavit će nadzirati pomorski promet - poručili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 23:22