StoryEditorOCM
Obalakad završe radovi

Pa da nisu genijalni; županijska firma sredit će glavnu ulicu u Solinu, ali ima jedan ‘problemčić‘, pogodite koji...

Piše Mia Sesartić
27. lipnja 2024. - 21:50

U Ulici don Frane Bulića u Solinu, nekadašnjem dijelu stare Jadranske magistrale, od travnja se odvijaju radovi na projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split-Solin, čiji je nositelj splitski "Vodovod i kanalizacija" (ViK), a izvođač "Vodoprivreda Split".

Na dijelovima u kojima su iskopi odrađeni i cijevi položene, asfaltirana je cesta, međutim, ne onako kako se očekivalo, budući da su nam se u redakciju javili građani negodujući kako ulica nije asfaltirana za širinu jednog ili oba prometna traka, nego samo onaj dio koji se kopao, u sredini kolnika. Tvrde kako je do sada cesta bila solidna, a sada ne ispunjava ni osnovne uvjete, jer se i ono malo što je valjalo uništilo, govore građani.

Ključna ulica za zaobilaženje gužvi prema Splitu danima je bila zatvorena, evo kako su je ‘popravili‘! Vozači su bijesni

image

Asfaltirana je samo sredina ceste koja se kopala

Čitatelj/

Privremeno rješenje

Iz "Vodovoda i kanalizacije" Split su naveli kako je to samo privremeno rješenje, te kako Županijska uprava za ceste Split (ŽUC) planira potpunu rekonstrukciju u punom profilu, nakon dovršetka svih radova, stoga smo upitali odgovorne u ŽUC-u o kakvom se projektu radi.

- Županijska uprava za ceste Split naručila je i dobila projekt modernizacije lokalne ceste LC 67065, odnosno Ulice don Frane Bulića u Solinu. Projektom je predviđena potpuna rekonstrukcija kolnika te proširenje i dogradnja nogostupa s obje strane ceste. Trenutno je izrađen projekt za dionicu od ulaza u Salonu prema zapadu, ukupne duljine oko 950 metara - navode iz ŽUC-a, a stanovnike će sigurno obradovati što će ova veoma frekventna prometnica dobiti nogostup s obje strane.

image

Pogled na mjesto Vranjic i Sveti Kajo u pozadini 

Tom Dubravec/Cropix

- Postojeća cesta, koja je stara magistrala s dvostrešnim nagibom i obostranim rigolima, više ne odgovara današnjim uvjetima jer se radi o visoko urbaniziranom području. Stoga, nakon završetka radova na aglomeraciji, cesta se neće moći vratiti u svoje prvobitno stanje.

Sredstva za sanaciju predviđena su prijedlogom rebalansa proračuna ŽUC-a, a raspisivanje natječaja za radove ovisi o prihvaćanju tog rebalansa. Modernizacijom ove prometnice, koja uključuje dogradnju nogostupa i novu javnu rasvjetu, značajno će se povećati komunalna opremljenost tog dijela grada Solina. Zbog toga smo zatražili potporu i sudjelovanje Grada Solina u sufinanciranju cijelog projekta - ističu iz ŽUC-a dodajući kako početak, dinamika i opseg radova ovise o osiguranju sredstava.

- Radovi će započeti ranije ukoliko osiguramo sufinanciranje, a time će se povećati i razina opremljenosti same prometnice i uređenosti cijelog područja - poručuju na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 21:51