Na Badnji dan u Makarskoj tradicionalno se za sve građane organizira najbolja besplatna fešta pa je tako bilo i ove godine, ali u nešto izmijenjenim uvjetima i nepredviđenoj situaciji. Naime, Grad i Makarska obala zadnjih godina veselje na Badnjak priređuju na velikom mulu uz Yeti fritule, rižot od plodova mora i razne delicije te vino i šampanjac.
Međutim, za ovogodišnji Badnji dan puhala je orkanska bura što organizatore nije pokolebalo u organizaciji "Fešte o‘ bakalara" koja se preselila u restoran Marina na Marineti. Tako je fešta imala isti gušt, vonj i slast kao lani na sunčanom mulu pa su volonteri te majstori od kužine Mario Tomaš i Dragan Puharić u velikom loncu skuhali više od 350 porcija bakalara, a spremili su i slasne fritule od bakalara.
Za savršen ugođaj bili su zaduženi DJ Ante Jakir i bend Specijalci, a Makarani su jeli i u restoranu i ispred njega, s time da je bila preporuka neka ponesu i tećice pa su svoje obitelji razveselili tradicionalnim dalmatinskim bakalarom.
Direktor Makarske obale Ante Bilić nije zaboravio na najstarije sugrađane pa je oko 60 porcija bakalara odnio u Dom za starije osobe.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....