StoryEditorOCM
ObalaSVI U DUDANOV PARK

Operne pjevačice u velikoj humanitarnoj akciji u Kaštelima: naučite pjevati i pomozite samohranoj majci petero djece

Piše Marko Didić
7. srpnja 2024. - 12:58

Bit će veselo večeras u Dudanovu parku u Kaštel Kambelovcu. S početkom u 18 sati održava se treća "Zelena fešta".

Operne pjevačice, Zagrepčanka Barbra Garić i Splićanka Neda Pejković, u pratnji gitarista Dina Biočića iz Trogira, sve će zainteresirane posjetitelje, bez obzira na dob i na pjevačko iskustvo, naučiti pjevati dvije tradicionalne dalmatinske pjesme u 120 minuta druženja s publikom.

To su pjesme "Sve ptičice iz gore" i "Ćiribiribela Mare moja", koje će pjevačice nakon "obuke" izvesti zajedno sa svojim "učenicima" u orkestriranoj izvedbi na kraju fešte.

image

Bit će veselo u Dudanovu parku

 

Ante Čizmić/Cropix

U režiji raznih udruga, društava, sportskih i plesnih radionica održat će se i degustacija zdravih namirnica i sokova, a sve s plemenitim ciljem – prikupljanje pomoći za samohranu majku s petero djece (od kojih je dvoje s poteškoćama iz spektra autizma).

Osim što će javno biti objavljen broj računa na koji se može uplatiti pomoć, bit će i kartonska kutija u koju će svaki gost fešte moći ubaciti određeni iznos.

Barbra Garić, koja se često odaziva na humanitarne akcije, kaže nam da je uvijek presretna kada s kolegicom Pejković može pomoći.

– Svakodnevno se susrećemo s različitim teškim ljudskim sudbinama, teškim socijalnim položajima i zdravstvenim stanjima. Trebamo reagirati, pružiti ruku, pomoći koliko možemo, a prije svega biti zahvalni na svemu što imamo.

Uputiti toplu riječ ne košta ništa, a može izmamiti osmijehe na licima i vama ispuniti srce. U našoj svijesti uvijek mora postojati osjećaj za drugoga, bez obzira na dob, rasu, vjeru...

Pomozimo jedni drugima, izravnajmo tu sebičnu, krivudavu crtu, budimo svjesni prolaznosti, te se nadajmo dobru. Dođite u park na feštu pomozite i zabavite se, a nas dvije ćemo se potruditi i da budete glazbeno napredniji – rekla je Garić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 15:03