StoryEditorOCM
ObalaCRVENO SVJETLO

Kilometarska kolona na ulazu u Split, vozači su bijesni: ‘U sat vremena pomakli smo se 10 metara!‘, zna se i tko je kriv

Piše Dalmacija SD
5. lipnja 2024. - 09:28

Nastavljaju se veliki problemi za sve vozače i njihove suputnike koji iz Splita voze prema skretanjima za Stobreč, TTTS i Žrnovnicu, te dalje u smjeru Omiša, a pogotovo za one koje iz pravca Podstrane voze prema gradu. Ili bolje rečeno, stoje u nepomičnoj koloni.

Cijela situacija eskalira od ponedjeljka, svi su na rubu živaca, a da prave vrućine i gužve povezane sa sezonom nisu ni počele.

- Pišem vam vezano za sramotu koju trpimo već godinama u Općini Podstrana. Po cijene dane su nesnosne gužve, jutros smo se u 60 minuta pomakli 10 metara na cesti kod hotela "Lav", znači radovi nisu razlog, jer to traje godinama, sramota turističke destinacije Podstrane i tužne naše Hrvatske!

Živjela sam u više gradova i država, ali ovu nesposobnost vlasti u građana nisam nikad doživjela. Gdje ide novac građana, zašto policija ne regulira promet, zašto se ne napravi kružni tok pokraj supermaketa u Strožancu - svjedoči naša čitateljica Ivana.

Split začepljen kolonama s obje strane: ‘Od Grljevca do hotela Lav vozimo se sat i 15!‘; pogledajte fotografije kaosa

Građani su očito svojim pitanjima "zasuli" i policiju, pa su iz njihove splitske središnjice jutros poslali priopćenje.

- U odnosu na povećane zastoje u prometu na području Podstrane, obavještavamo da je to posljedica trenutnih radova na raskrižju Jadranske magistrale kod Stobreča.

Prema našim saznanjima, uz već postojeće radove koji se već duže vremena obavljaju, trenutno su otvoreni i novi, i to u samom raskrižju, zbog čega je zatvaoren prometni trak koja je namijenjen skretanju ulijevo iz smjera Splita prema TTTS-u.

Kako bi se osigurala veća protočnost iz smjera Splita, najvjerojatnije je promijenjen režima semaforskog rada što za posljedicu ima skraćenu mogućnost prolaska vozila iz smjera Podstrane prema Splitu.

Policija nije ovlaštena izdavati suglasnost za takvu vrstu radova, a za sve dodatne informacije o dinamici i trajanju radova zadužene su "Hrvatske ceste" kao upravitelj prometnice - naglašavaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske o kaosu na prilazima najfrekventnijoj prometnoj točki u cijeloj državi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2024 11:26