StoryEditorOCM
ObalaUGODNO S KORISNIM

Opuštanje pred vikend: premijer Plenković u Makarskoj uživao u tenisu i ragbiju, za taj grad emotivno je vezan

Piše Dalmacija SD
7. lipnja 2024. - 20:16
Premijer u dobrom raspoloženju na Teniskom centru Makarska, za fotografiranje je zadužen župan Blaženko BobanIvo Ravlić/Cropix

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković posjetio je Makarsku i prisustvovao dvama velikim međunarodnim sportskim događajima.

Najprije je posjetio Teniski centar Makarska gdje se odvija WTA 125 Makarska open. U njegovoj pratnji bili su Ante Sanader, politički tajnik HDZ-a i prvi čovjek HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban i ministar turizma Tonči Glavina.

image

Feliks Lukas, Andrej Plenković i Tonči Glavina
 

Ivo Ravlić/Cropix

A domaćini su im bili Feliks Lukas, direktor ženskog teniskog turnira, zatim SDP-ov makarski gradonačelnik Zoran Paunović i njegova zamjenica Antonia Radić Brkan.

- Drago mi je da smo danas u Makarskoj na WTA turniru koji se već nekoliko godina održava u ovom gradu u koji je preselio iz Bolu na Braču. Lijepo je da ovdje imamo visoku kvalitetu svjetskog ženskog tenisa.

Čestitam gospodinu Lukasu i svim organizatorima, gradonačelniku Paunoviću, županu Bobanu, svima koji podržavaju ovaj turnir i naravno ministru turizma Glavini, jer Vlada stoji iza turnira niz godina. Ovo je sjajna prilika i za naše tenisačice, drago mi je da je Petra Martić danas u četvrtfinalu, želimo joj uspjeh.

Zadnji put kad je Hrvatica osvojila ovaj WTA turnir bilo je 1998., bila je to Mirjana Lučić, a naša Iva Majoli je bila zadnja finalistica, ima tome već dvadesetak godina. Tu smo da navijamo za Petru i za odličan uspjeh, promociju hrvatskog tenisa i hrvatskog sporta, turizma i Makarske - izjavio je predsjednik Vlade te nakon toga pogledao dio meča jedine preostale hrvatske predstavnice na turniru Petre Martić, koja se za polufinale borila s australskom tenisačicom Mayom Joint.

Nakon toga je premijer išao na gradski stadion u Makarskoj gdje je gledao utakmicu ragbija 7 između reprezentacija Hrvatske i Gruzije.

image
Ivo Ravlić/Cropix

Plenković je uoči europskih izbora ove nedjelje na kojima, kako je prethodno najavio, očekuje novi izvrsni rezultat svog HDZ-a, tako elegantno spojio ugodno s korisnim, a za Makarsku je i osobno i emotivno vezan s majčine strane, u gradu pod Biokovom, naime, živi mu ujak Marko Raos, inače gradski vijećnik makarskog HDZ-a i dosljedna oporba SDP-ovu gradonačelniku Paunoviću.

Premijer Plenković s ujkom Markom družit će se, kako neslužbeno saznajemo,  i ovom prigodom.

image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 13:42