StoryEditorOCM
ObalaPREMAŠILI 2023.

Djelatnici komunalnog pogona pune makarsku gradsku blagajnu, evo koliko je zarađeno za 6 mjeseci od naplate parkiranja

Piše Dijana Turić
15. listopada 2024. - 20:55

Djelatnici Pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti Grada Makarske koji rade na naplati parkiranja, samo su od siječnja do lipnja gradsku blagajnu napunili za čak 1.260.984,01 eura što je za 26 tisuća eura više u usporedbi sa istim periodom 2023. godine.

Izvrsne rezultate djelatnici Pogona na čelu s Antonijem Zecom postigli su unatoč smanjenju broja naplatnih mjesta u prvoj i drugoj zoni, što je donekle kompenzirano povećanjem kapaciteta u trećoj naplatnoj zoni proširenjem i uređenjem vanuličnog parkirališta u ulici Oca Petra Perice na Dugišu.

U prvih pola godine dodatno je rađeno i na usavršavanju i olakšavanju korištenja parking mjesta jer je na oba zatvorena parkirališta ‘‘Sinokoša‘‘ i ‘‘Živkin dvor‘‘ uveden LPR sustav naplate putem video kamera kao i kartično plaćanje u cijeloj 1. zoni.

image

Gradski parking na makarskoj rivi

Ivo Ravlić/Cropix

Uz navedene pogodnosti, posebnu brigu se vodilo prema stalnim korisnicima gradskih parkirališta pa je Grad uveo i besplatan period od prvih 20 minuta korištenja zatvorenog parkirališta ‘‘Sinokoša‘‘, posebno za vrijeme trajanja školske godine.

Tijekom turističke sezone za prvi sat na ovom parkiralištu istaknuta je cijena od 1 eura kako bi se olakšalo korištenje ostalih usluga u samom centru grada gdje u tom periodu vrijede druga pravila i cijene kao i sam način korištenja javnih parkirališta.

Osim toga, oformljena su i nova parkirališna mjesta za motocikle, taxi službu i dostavu, a na kritičnim lokacijama ugrađeni su uspornici sa svjetlosnom signalizacijom.

image

U prvih pola godine dodatno je rađeno i na usavršavanju i olakšavanju korištenja parking mjesta

Ivo Ravlić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. listopad 2024 20:59