StoryEditorOCM
ObalaZAVRŠENA UTRKA

Bili smo u makarskom SDP-u, nema tuge zbog ishoda izbora: ‘Paunović je za nas pobjednik!‘

Piše Dijana Turić
21. rujna 2024. - 21:46
U makarskom SDP-u glasalo je 137 od 207 članova, a od kojih je Hajdaš Dončić dobio osam, a Paunović 128 glasova ili 94 postoLucija Očko/Cropix

Drugi krug unutarstranačkih izbora u SDP-u u kojem je, prema neslužbenim podacima, sa nešto više od 1000 glasova Zorana Paunovića pobijedio Siniša Hajdaš Dončić, u makarskom SDP-u nije dočekan u tuzi.

Paunović je ovog puta glasao u Zagrebu, a članovi stranke su unatoč pobjedi Hajdaša Dončića, bili veseli jer, kako kažu, za njih je Paunović pobjednik što je vidljivo i prema rezultatima.

Naime, na razini SDP-a Hrvatske, Dončić je sa 4447 glasova (56,46 posto) pobijedio Paunovića koji je dobio 3430 (43,54) glasova.

Prema rezultatima makarskog SDP-a koje je obznanila Jagoda Martić, predsjednica gradskog Foruma žena SDP-a, od 207 upisanih makarskih SDP-ovaca, glasalo je njih 137 što je izlaznost od 67 posto s time da su u Makarskoj glasala četiri glasača iz drugih gradova.

image

Čekanje rezultata izbora u makarskom SDP-u

Dijana Turić

U glasačkoj kutiji je bilo 136 listića pa je očito da je jedan SDP-ovac svoj listić ponio doma ili ga je greškom zaboravio ubaciti.

U makarskom SDP-u Hajdaš Dončić dobio je osam, a Paunović 128 glasova ili 94 posto.

Zanimljivo, prošle subote u prvom izbornom krugu u kojem je glasalo 156 SDP-ovaca, Paunoviću je povjerenje dao 141 član, dok je Hajdaš-Dončić dobio šest glasova.

-Bez obzira na krajnji ishod unutarstranačkih izbora, što se nas tiče, Paunović je pobijedio jer za ovaj rezultat koji je makarski SDP postigao sa Zoranom, slobodno možemo reći da je povijesni. Jedna mala Makarska je došla do ovoga do čega je došla tako da smo svi doista sretni – kazala je Martić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 21:47