StoryEditorOCM
ObalaNEVJEROJATNO

Bahati vlasnici dalmatinskih vila kradu kamen s povijesnog objekta, pogledajte kako mukte dolaze do vrhunskog materijala

Piše Maja Rilović Koprivec
29. travnja 2024. - 08:27

Nepoznat netko krade kamen na trasi stare željezničke pruge od Šumeta prema Brgatu kod Dubrovnika, javljaju nam građani i šalju fotografije.

- Nepoznata osoba je dovela neregistrirani bager te razlomila pola željezničkog usjeka na trasi nekadašnje uskotračne pruge, čistog kamena, vjerojatno za nečiju vilu.

Uz to je zatrpao trasu pruge koja je ujedno i protupožarni put te nagrdio netaknutu prirodu. Količina polomljenog materijala je ogromna, očito se radi o planskoj krađi kamena koja se odvija danima daleko od očiju. 

Nevjerojatna količina bezobrazluka - piše nam čitatelj.

Tomo Kristović, predsjednik Gradskog kotara Komolac koji obuhvaća i Šumet, kaže kako nitko ništa ne bi smio raditi na staroj pruzi.

- "Vodovod" ima radove, ali na samom ulazu u Šumet, tako da ne vjerujem da se radi o takvim radovima nego uzurpaciji materijala i javnog dobra - tvrdi Kristović.

O čemu se radi i je li zaista na djelu krađa kamena, uputili smo pitanje komunalnom redarstvu Dubrovnika. Čim stigne odgovor iz spomenute institucije, objavit ćemo ga.

Uskotračna pruga od Uskoplja do Dubrovnika, popularnog Ćira, kao dionica šireg projekta pruge od Gabele u današnjoj BiH do Zelenike u Crnoj Gori, otvorena je 1901. godine, a ovom trasom zadnji put je vozio 30. svibnja 1976. godine.

image
Tonči Plazibat/Cropix
image
Tonči Plazibat/Cropix
image
Tonči Plazibat/Cropix
image
Tonči Plazibat/Cropix
image
Tonči Plazibat/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 06:49