Kojim vam je nadjevom najdraže napuniti palačinke? Ako se ubrajate u one kojima se teško odlzčiti ili jednostavno volite palačinke s jako puno nadjeva, pronašli smo ideju koja će vam savršeno odgovarati - palačinke s čak tri slasna nadjeva.
Ideju smo vidjeli na Instagramu Slatka domaćica, i baš nas je oborila s nogu, kao i mnoge druge koji su joj u samo tri dana od objave dali preko tri i pol tisuće "lajkova". Sasvim razumljivo. Ovo je stvarno bomba.
Julia Radojević, kreatorica iza ovog slatkog profila dopustila nam je da prenesemo recept, a mi ga jedva čekamo natipkati kako bismo se što prije bacili na pravi posao: isprobavanje.
Palačinke s tri nadjeva
Sastojci:
3 jaja
500 ml mlijeka
250 g brašna
prstohvat soli
200 ml mineralne vode
ulje za prženje
Nadjev:
puding od vanilije bez kuhanja
namaz od pistacija
sjeckani bademi
Priprema:
Jaja i sol kratko umutite mikserom pa im dodajte mlijeko i miksajte tek toliko da se sjedini.
U smjesu prosijte brašno pa mutite dok ne postane glatko. Tijesto pokrijte krpom i ostavite da odstoji najmanje pola sata.
Nakon toga dodajte mineralnu vodu pa promiješajte kuhačom, nikako mikserom.
Za pečenje tava mora biti vruća. Svaki put prije pečenja palačinke u tavu stavite malo ulja. Pecite ih s obje strane dok ne dobiju zlatne rubove.
Pečene palačinke nadjenite kako je prikazano u videu.