StoryEditorOCM
Slanoideja za ručak

Mesne okruglice s mozzarellom tope se u ustima od mekoće: zapecite ih u ovom umaku, kombinacija je savršena

Piše T. S. M.
25. travnja 2024. - 13:08

Volite li mesne okruglice i fino zapečenu hranu, sigurno će vam se svidjeti recept za mesne okruglice zapečene u umaku od rajčice. Ove su okruglice posebne po tome što sadrže mozzarellu i to ne kao nadjev, nego kao dio smjese. Zbog toga su jako sočne i mekane, tope se u ustima kad ih jedete.

Jedini je minus u tome što nakon što se ohlade više nisu tako fine i meke, no to vam zapravo ne bi smio biti problem jer će se sve razgrabiti za čas.

Ako ste veliki ljubitelj sira, prilikom oblikovanja svakoj u sredinu stavite po kockicu mozzarelle, no dobre su i bez tog dodatka.

Mesne okruglice s mozzarellom

Sastojci:

500 g mljevenog mesa,
250 g mozzarelle
30 g parmezana
500 ml umaka od rajčice
1 žličica origana
1 žličica šećera
1 jaje
1 luk
krušne mrvice (po potrebi)
sjeckani peršin (po želli)
sol, papar

Priprema:

Naribajte mozzarellu i parmezan, a luk sitno nasjeckajte.

Pomiješajte mljeveno meso, naribani parmezan, pola količine mozzarelle, pola količine luka, jaje i začine. Ako je potrebno, dodajte malo krušnih mrvica da bi smjesa bila gušća. Oblikujte okruglice.

Ostatak luka pirjajte na ulju dok ne omekša, dodajte umak od rajčice, sol i žličicu šećera. Promiješajte pa još malo propirjajte te prebacite u posudu za pečenje. Dodajte okruglice pa prebacite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Pecite 20-ak minuta, dodajte ostatak mozzarelle, pecite još pet minuta pa poslužite. Po želji pospite sjeckanim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:14