StoryEditorOCM
Preporuke‘love is in the air‘

Stiže Valentinovo. Ako ne znate kako iznenaditi partnera, donosimo vam jednu genijalnu ideju! Drukčije je i zabavno...

Piše Sara Šarić/Native SD
10. veljače 2024. - 07:00

Bliži se Valentinovo, dan kad se diljem svijeta slavi najljepša emocija među zaljubljenima i vrijeme kad svojim partnerima želimo pokloniti poseban znak pažnje, ali i isto tako i jedinstven – baš kao što je i svaka veza.

Ako mislite da je Dan zaljubljenih klišej, uvjeravamo vas – nije. Svaki par zaslužuje nešto autentično i apsolutno svoje. Nije važno je li vaša veza nova ili već godinama imate svoga najglasnijeg navijača, važno je zadržati osjećaj nove i uzbudljive veze, kad je svaki dan nova avantura.

Stoga proslavite ljubav na svoj način, izvan okvira uobičajenih očekivanja, a garantirano, najljepši su oni pokloni puni truda i pažnje. Ne kaže se bez razloga da ljubav ide kroz želudac. Ona se ne izražava samo riječima... Uložiti toliko vremena, truda i mašte u jelo koje će razveseliti vašeg partnera pravi je čin ljubavi te u srži najljepši dar koji možete ponuditi osobi koju volite.

SAVRŠEN POKLON

Tome svjedoče i brojni hollywoodski filmovi koji ljubav prikazuju upravo kroz prizmu hrane. Sjećate li se nekih od njih? "Indijski začin na francuski način", "Čokolada", "Nema rezervacija" samo je dio bogatog popisa filmova u kojima hrana spaja glavne likove. Pripremanje ukusnog jela je intimno, posebno i prema tome – savršen izbor za romantično Valentinovo.

Umirujući mirisi i palete okusa stvaraju intimnu atmosferu koja dodatno jača vezu među zaljubljenima. Stoga razmislite o pripremi omiljenog jela ili deserta vaših partnera te istraživanju novog recepta kojim ćete ih oduševiti.

image
Shutterstock

Oslobodite svoju kreativnost u kuhinji. Odaberite sastojke s pažnjom, dodajte svoj osobni pečat i stvorite ukusno iznenađenje koje će ostati kao jedan od najslađih trenutaka vaše veze. Zapamtite, jela ne trebaju biti komplicirana i vrijedna prestižne Michelinove zvjezdice. Dovoljni su trud, volja i malo pažnje kao tajni začin. Složit ćete se – male stvari koje ljubav čine velikom.

Ako s kuhinjom niste najbolji prijatelj i nemate ideje što napraviti, mi vam donosimo nekoliko recepata s kojima ćete dan zaljubljenih započeti baš tako – zaljubljeno i voljeno.

Ima nešto posebno u bogatom i lijepo dekoriranom doručku. A kako biste ga uspješno pripremili, ne trebate biti vrsni chef jer postoje SMEG mali kućanski uređaji koji će vam u tome pomoći!

IDEJE ZA ROMANTIČNI DORUČAK

Počastite se marendom za pamćenje uz slavni doručak – francuski tost.

image
Shutterstock, SMEG

Božanstveni hrskavi klasik možete kombinirati s mnogo nadjeva... Može biti s maslacem, sirupom ili s čokoladom i raznim voćem. Naš savjet je da izaberete voće crvenih nijansi, koje će bojama savršeno odgovarati Valentinovu: jagode, kupine, borovnicu, šumsko voće ili maline itd. Pripazite da tost bude posebno hrskav, ali i na dekoraciju tanjura. Voće po želji možete izrezati i u poseban oblik.

image
Shutterstock, SMEG

Pogriješiti nećete ni s pahuljasto mekanima, mirisnim i ukusnim američkim palačinkama. Za omiljeni slatki doručak, u kuhinjski robot ubacite brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, malo soli i šećera, jaje, otopljeni maslac i mlijeko, a dok on odrađuje posao, pripremite nadjeve.

Sve sastojke dobro pomiješajte kako biste uživali u njihovoj pjenastoj teksturi. Kad su gotove, posložite ih jednu na drugu i dok su još tople obvezno prelijte nadjevom je će na takav način ostati sočne, spužvaste i topit će se u ustima. Ako želite pravi klasik, koristite javorov sirup, a možete ga po želji zamijeniti i medom, omiljenim čokoladnim namazima ili domaćim karamelom ili voćem.

Još jedan fantastičan recept koji ćete pripremiti u svega nekoliko minuta je – pašteta od tune. Kao i svaku paštetu, važno je sve dobro izblendati kako bi bila kremasta i baš po guštu.

Potrebno vam je 200 grama tune iz konzerve, 50 grama narezanog crvenog luka, dvije jušne žlice limunova soka, 25 grama narezanih sušenih rajčica, deset listova bosiljka, pola šalice majoneze, dvije jušne žlice maslaca, papar i oko 50 grama grčkog jogurta ili kiselog vrhnja. Sve sastojke ubacite u blender i izmiksajte u paštetu.

Naš prijedlog je da rashladite sve sastojke u hladnjaku noć prije kako ne biste ujutro trebali puno čekati da se ohladi. Bit će odlična u kombinaciji s toplim i ekstra hrskavim tostom. Tost možete narezati u oblik trokuta ili srca kako bi mali zalogajčići bili još slađi, a doručak ukusniji.

U SRCU KUHINJE

Kuhinja je, složit ćete se, srce svakog doma. Tu započinjemo svoj dan, pijemo prvu jutarnju kavu i središte je brojnih okupljanja. Stoga je razumljivo da je želimo opremiti kvalitetnom opremom.

Znamo koliko nam kuhinjski uređaji olakšavaju svakodnevicu te pomažu u pripremi finih i ukusnih jela za obitelj, ali to ne znači da trebaju biti dosadni. Oni koji već godinama oduševljavaju i pristaju apsolutno svakoj kuhinji bez obzira na to koji stil u vašem interijeru prevladava jesu kućanski aparati poznatoga talijanskog brenda SMEG.

A upravo u vrijeme kad se slavi ljubav moći ćete ih pronaći po napovoljnijim cijenama u trgovačkom lancu Tommy. Sve što trebate napraviti je u razdoblju od 5. 2. do 31. 3. 2024. skupljati naljepnice kako biste popunili knjižicu i ostvarili odlične popuste na SMEG male kućanske uređaje i transformirali svoju kuhinju!

Za svaka potrošena 4 € dobivate jednu naljepnicu, a kupnjom posebno označenih proizvoda na polici dobivate dodatne naljepnice. Pravilno popunjeni kupon moći ćete zamijeniti za popust na željeni proizvod najkasnije do 14. 4. 2024. ili do isteka zaliha u svim hipermarketimamaximarketima i odabranim supermarketima Tommy. Stoga, ako svoju kuhinju želite opremiti sa stilom, pogledajte sve informacije i krenite sa skupljanjem. Sretno Valentinovo!

Sadržaj je nastao u suradnji s Tommyjem.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. ožujak 2024 01:00