StoryEditorOCM
ŽupanijaSVAKA ČAST

Župan primio dobitnike nagrade ‘Suncokret ruralnog turizma Hrvatske‘: ‘Posnosni smo na njihove uspjehe‘

Piše Šibenski.hr
26. siječnja 2024. - 16:45

Župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić primio je danas u prostorijama Županije dobitnike nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za najbolje projekte i aktivnosti s područja ruralnog turizma u 2023. godini.

Nacionalna nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ dodjeljuje se svake godine u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, a prošle godine svečana dodjela održala se u Osijeku. Od čak 197 projekata prijavljenih iz cijele Hrvatske i sedam iz Šibensko-kninske županije, dva su se vratila kući sa „Suncokretima“, i to Centar maslinovog ulja Sveti Ivan iz Vodica, kojem je uručena Zlatna povelja u kategoriji „Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka“ te OPG Laurenta Domagoj Živković iz Rogoznice, koji je nagrađen Srebrnom poveljom u kategoriji „Turistička seljačka gospodarstva“.

Šibensko-kninski župan dr. sc. Marko Jelić istaknuo je važnost suradnje s udrugom „Klub članova Selo“ te čestitao svim nagrađenima:

- Ulja iz Šibensko-kninske županije već su poznata po visokoj kvaliteti, no naši vrijedni maslinari konstantno rade na unaprjeđenju svojih proizvoda i proizvodnje, zbog čega njihova maslinova ulja osvajaju brojna priznanja i nagrade u Hrvatskoj i svijetu. Želio bih im poručiti da je Županija ponosna na njihove uspjehe i da ćemo ih uvijek podržati u projektima kojima pridonose razvoju ruralnog turizma i gospodarstva.

Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, mr. sc. Dijana Katica zahvalila se Županiji na gostoprimstvu i istaknula da je udruga prije 11 godina osmislila projekt „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“:

- Naš projekt polako ali sigurno postaje oznaka ruralne izvrsnosti i kvalitete. Možemo se pohvaliti da se 2023. godine prijavilo čak 197 projekata iz svih hrvatskih županija, što znači da ocjenjivačkom sudu posao uopće nije bio lagan. Ponosni smo na sve nagrađene i zahvalni na suradnji sa Šibensko-kninskom županijom koja znatno ulaže u razvoj ruralne izvrsnosti i kvalitete.

Direktor Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, mr. sc. Krešimir Šakić, zahvalio se nagrađenima i svima koji pridonose razvoju ruralnog turizma:

- Pružamo i nastavit ćemo pružati podršku poljoprivrednicima koji su svoju proizvodnju učinili zanimljivom turistima, prilagodili je i unaprijedili na način da su, pored toga što proizvode hranu, postali dio naše turističke ponude. Također sam zahvalan udruzi „Klub članova Selo“ koja je prepoznala trud naših poljoprivrednika i ovakvim ih nagrada motivira da se nastave baviti ruralnim turizmom.

Prigodnim riječima obratili su se i dobitnici nagrade, Tomislav Duvnjak iz Centra maslinovog ulja Sveti Ivan i Domagoj Živković iz OPG-a Laurenta, koji su se zahvalili županu i g. Šakiću na podršci te kazali koliko im znači ova nagrada kao potvrda izvrsnosti:

- Ponosimo se našim maslinovim uljem čija je kvaliteta prepoznatljiva i na međunarodnoj razini, a jedni smo i od osnivača udruge „Ultra extra“ putem koje promoviramo proizvodnju maslinovog ulja čija bi kvaliteta bila veća i od one najveće – ekstra djevičanskog ulja.

28. travanj 2024 11:57