StoryEditorOCM
ŽupanijaKistanje

Sve je više autohtone, dalmatinske i hrvatske buše na krškim pašnjacima ali nedostaje bolja veza uzgajivača s tržištem

Piše Šibenski hr.
12. lipnja 2024. - 18:54
Barisa Dejanovic, bivsi svecenik, uzgaja krave autohtonih hrvatskih pasmina, busa i boskarin, na svojoj farmi u blizini Udbine. Na fotografiji: Barisa Dejanovic i krava busaTom Dubravec/Cropix

Buša, hrvatska izvorna i zaštićena pasmina goveda, koja je u našoj zemlji bila pred izumiranjem, bilježi stalan trend porasta broja grla. U Ruralnom inkubatoru u Kistanjama odlučili su spajati stočare i ugostitelje masterclassom pripreme mesa od buše.

Nikola Štrbac svakoga jutra vodi svoje stado buša na ispašu. Bušama ništa više od onog što nudi krš i ne treba.- objavljuje HRT. Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

 

12. studeni 2024 20:52