StoryEditorOCM
ŽupanijaUskoro mičemo sat

Šibenčanke i Šibenčani podjeljeni su oko računanja ljetnog i zimskog vremena: ove godine pak očekuje ih najkraće ljetno vrijeme

Piše M. L.
22. ožujka 2024. - 09:23

 

Šibenčani i Šibenčanke podijeljeni su oko toga treba li ukinuti ili ostaviti ljetno i zimsko računanje vremena. Jedno vrijeme ta je tema bila aktualna i u Europskom parlamentu, no posljednjih nekoliko godina pala je drugi plan.

Ipak svako micanje sata potakne nove rasprave i u šibenskim kafićima i na ulici, a tako će, vjerojatno biti i ovaj put.

Bilo kako bilo skoro nas očekuje prebacivanje na ljetno računanje vremena, što znači da ćemo trebati pomaknuti jedan sat unaprijed. No, ovogodišnje tzv. ljetno vrijeme bit će jedno od kraćih koje smo imali do sada.

Ove godine, naime, i Šibenčani i Šibenčanke pomaknut će kazaljke na satu nešto kasnije nego obično,  tek 31. ožujka kada je posljednja nedjelja u ožujku.

-Ljetno računanje vremena u 2024. godini počinje 31. ožujka u 2 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unaprijed vrijeme u 2 računala kao 3 sata - navodi se u vladinu priopćenju o ljetnom računanju vremena što će, zasigurno i ovaj put izazvati nezadovoljstvo kod dijela građana kojima treba duže vrijeme da se priviknu na to da će, primjerice, dnevnog svjetla biti i iza 19 sati.

26. lipanj 2024 12:40