StoryEditorOCM
Županija„Ljeto još nije gotovo"

Rogozničani i njihovi gosti uživali u veslanju na dasci, a potom guštali u dobroj spizi<br />  

Piše Vedrana Stočić
8. rujna 2018. - 16:12

U subotu su  rogoznička Turistička zajednica i Aktive Rogoznica organizirali prvu amatersku SUP utrku za djecu i odrasle u Šibensko-kninskoj županiji pod nazivom „Ljeto još nije gotovo". Stand Up Paddleboard, odnosno uspravno veslanje na dasci, tvrde organizatori je jedan od najbrže rastućih sportova u svijetu.

Bez obzira na godine i fizičku kondiciju SUP je sport za sve. Zabavan je, traži dosta energije,  vještinu je jednostavno savladati i što je najvažnije  vrijeme se provodi na otvorenom, na moru.

Nije stoga čudno što su se na natjecanje prijavili brojni mali i malo stariji Rogozničani i turisti svih uzrasta. Na plaži Milini pored marine Frapa veslale su se dvije utrke: za odrasle i djecu, a pobjednici su nagrađeni ukusnim zalogajima rogozničkih restorana i slastičarni.

Čak su i posljednji dobili bogate nagrade primjerice pašticadu na plati za dvoje. Bilo je i  dodatnih atreakcija: veslanje osmerca na velikoj dasci i atraktivna vožnja na takozvanoj lebdećoj dasci. Sve u svemu, atraktivno za konac ljeta.     

Organizatori ističu da i „mala mista" u posezoni imaju što ponuditi. Poneki kišni oblak i početak školske godine nisu nikakva prepreka da se uz turiste željne aktivnog odmora uključe i lokalni školarci. Uostalom, zaključuju, Rogoznica je idealno mjesto za sportski turizam i pred i posezoni.

                 

 

30. lipanj 2024 23:12