StoryEditorOCM
ŽupanijaTraži se direktor TZ-a

Raspisan natječaj za atraktivno radno mjesto: dosadašnja direktorica Željana Šikić neće se javiti

Piše šibenski.hr
25. veljače 2022. - 10:15
Željana Šikić neće se javiti na natječaj za direktora Turističke zajednice Šibensko-kninske županijeilustracija/Nikša Stipaničev/Cropix

Turističko vijeće Turističke zajednice Šibensko-kninske županije raspisalo je Natječaj za izbor direktora/direktorice Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.

Kandidati moraju ispunjavati opće uvjete Zakona o radu (NN 93/14, 127/17, 98/19) te uvjete propisane Pravilnikom o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u Turističkim zajednicama (NN 13/22), kako slijedi:

1. završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij,

2. najmanje tri godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima u turizmu, ili najmanje šest godina radnog iskustva na poslovima koji odgovaraju stupnju stečene stručne spreme iz točke 1. ovoga stavka,

3. znanje jednog i poznavanje još jednoga stranog jezika,

4. znanje rada na osobnom računalu. 

Uz dokaze o ispunjavanju posebnih uvjeta, prilikom prijave na javni natječaj, kandidat prilaže svoj prijedlog četverogodišnjeg programa rada turističke zajednice, izrađenog na temelju strateških dokumenata koji se odnose na područje na kojem djeluje turistička zajednica.

Direktor/ica imenuje se na mandatno razdoblje od četiri godine.

Obvezna dokumentacija uz prijavu:

Životopis

Dokaz o stručnoj spremi, traženom radnom iskustvu (HZMO - elektronički zapis o radnopravnom statusu odnosno, u slučaju radnog staža u inozemstvu, odgovarajuću potvrdu poslodavca ili ugovor o radu iz kojeg je razvidno trajanje zaposlenja i sl.) te o poznavanju stranih jezika i poznavanju rada na računalu (preslike uvjerenja, svjedodžbi, potvrda i slične dokumentacije ili drugi odgovarajući dokument)

Uvjerenje o kaznenom postupku („uvjerenje o nekažnjavanju“ nadležnog suda)

Prijave i dokazi o ispunjavanju uvjeta te životopis kandidata dostavljaju se najkasnije u roku od 15 dana od dana objave natječaja na službenoj stranici Turističke zajednice županije, isključivo na adresu:

 TURISTIČKA ZAJEDNICA ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE

Fra Nikole Ružića bb

22000 ŠIBENIK

s naznakom

"NATJEČAJ ZA DIREKTORA/ICU  TURISTIČKE ZAJEDNICE ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE"

„NE OTVARAJ“

Neće se razmatrati prijave koje su nepotpune ili nerazumljive, kao ni prijave koje se dostave izvan roka ili na način različit od načina dostave propisanog ovim javnim natječajem.

Poslodavac zadržava pravo u cijelosti ili djelomično poništiti natječaj, odnosno ne prihvatiti niti jednu pristiglu prijavu.

O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u roku od 8 dana od donošenja odluke Turističkog vijeća Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.

Podsjetimo, dosadašnja dugogodišnja direktorica županijske Turističke zajednice Željana Šikić izjavila je kako se neće javiti na natječaj.

Da se i javi vrlo vjerojatno ne bi prošla, jer je na to mjestodošla kao štićenica HDZ-a, a sada neki novi politički vjetrovi pušu u Šibensko- kninskoj županiji.

Neslužbeno se doznaje kako je glavni favorit za to atraktivno radno mjesto 41- godišnji Goran Mladenović, rođen u Šibeniku. Riječ je o čovjeku koji je politički angažman imao na lokalnim izborima 2021. godine gdje je bio nositelj nezavisne liste za Općinsko vijeće Pirovca.

Tu listu, kao i nezavisnu kandidatkinju za načelnicu Pirovca Vlastu Krpetić Meić podržali su Stipe Petrina, aktualni predsjednik Županijske skupštine, i Iris Ukić- Kotarac, šibensko- kninska dožupanica.

Ako oni još uvijek podržavaju Mladenovića onda doista ima šanse da postane direktorom županijske Turističke zajednice. Jer, Petrina i njegova lista pokazali su se kao vrlo uspješni u instaliranju sebi sklonih kadrova na važne pozicije u proteklih nekoliko mjeseci mandata na čelu Županije.

Dovoljni su primjeri imenovanja dr. Kristijana Stipaničeva za ravnatelja šibenske bolnice i Marije Mikelin za ravnateljicu Ljekarni Šibenik.

Na naš tekst reagirao je Goran Mladenović:

- Kao uspješnom privatnom poduzetniku koji živi isključivo i jedino od svog rada u firmi čiji sam direktor i vlasnik PAMETAN RAST d.o.o. nisam ni znao da je natječaj raspisan niti bi se na isti javio, nemam potrebe za tim jer me ne treba uhljebljivati. Znam smo da se kao i u drugim poslovima pod nadležnošću župana i ovaj postupak jako jako odugovlači.

Što se tiče medijskog spina i optužbi na račun NLSP-a, podsjećam da niti jedno od ljudi koje spominjete ni dr. Stipaničev ni gđa Mikelin nisu ni članovi naše stranke niti s nama interesno povezani.

Koliko mi je poznato nisu ni niti imali podršku župana. Ipak ovako formulirajući članak, zasigurno pomažete svratiti pozornost javnosti od pravog ženskog favorita kojeg župan koliko mi je neslužbeno poznato već odavno ima i želi na tom mjestu- napisao je Mladenović.

29. travanj 2024 17:15