stdClass Object
(
[id] => 640878
[title] => Prijatelji Hajduka odlično se snalaze i s kuhačom: Svojom hranom oduševili su vrhunske chefove
[alias] => prijatelji-hajduka-odlicno-se-snalaze-i-s-kuhacom-svojom-hranom-odusevili-su-vrhunske-chefove
[catid] => 332
[published] => 1
[introtext] =>
[fulltext] =>
Da kuhanje fažola može biti i te kako napeto i uzbudljivo dokazala je i šesta po redu Primoštenska fažolijada.
Na plaži Mala Raduča fažol je kuhalo čak 14 ekipa, a zbrojem ocjena u obje kategorije (fažol i pašta fažol) pobijedilo je Društvo prijatelja Hajduka Primošten s 83 boda. Premda su imali isti broj bodova, 82, zbog bolje skuhanog fažola drugo mjesto pripalo je simpatičnim primoštenskim Božićnicama, a teće mjesto odnijeli su kuhari Malonogometnog kluba Primošten.
Kuhali satima
Nagrade je uručio primoštenski načelnik Stipe Petrina koji istaknuo da entuzijazam pojedinaca radi čuda, posebice ako ima potporu lokalne samouprave i lokalne zajednice u cjelini, a pojedinac čije je entuzijazam odgovoran za radost druženja i za besplatno guštanje u ukusno skuhanom fažolu je Primoštenac Ernest Matošin, a ovo mu nije jedina organizacija nekog zanimljivog natjecanja kojom od zaborava želi spasiti neke primoštenske tradicije.
A nije bila lako satima kuhati na oštroj primoštenskoj buri. Smrzavao se i žiri sastavljen od poznatih hrvatskih chefova. Unatoč tome morali su probati čak 28 uzoraka i ocijeniti koji je od njih najbolji. Najšire ruke u ocjenjivanju bio je predsjednik žirija višestruko nagrađivani chef Pero Savanović, a najstroži Ivan Pažanin omiljeno televizijsko lice, koji očito ima status celebrity kuhara.
U žiriju su još bili i Hrvoje Zirojević, proglašen najboljim kuharom u 2019. godini, za kojeg kažu da od hrane radi slikarska platna na tanjuru, bio je tu i Braco Sanjin, specijalist mediteranske kuhinje s međunarodnim iskustvom u mondenoj Madonni di Campiglio i jedan je od osnivača Saveza mediteranskih i europskih regija, te kuhar poznatog rogozničkog restorana “Antonijo” Goran Blažev.
Zabilježene opaske
– Svi fažoli bili su manje-više dobri, neki su malo pogriješili zaprškom, neki s kuhanjem mesa – bila su neke od opaski poznatih hrvatskih chefova.
U kuhanju fažola na kultnoj primoštenskoj plaži pored pobjednika okušali su se još i primoštenski lovci, jedriličari, primoštenske čipkarice odnosno Pekljice, glazbenici iz Puhačkog orkestra Primošten, bili su tu i primoštenski Marendaši, Puknuta ekipa, Zauvijek susjedi, Nalivene tarace i gosti iz Vodica Pusijevi anđeli.
Zabava je počela već u jutro i trajala je do kasno u noć, a nakon proglašenja pobjednika nekoliko stotina posjetitelja zabavljala je grupa Fenix.
Da kuhanje fažola može biti i te kako napeto i uzbudljivo dokazala je i šesta po redu Primoštenska fažolijada.
Na plaži Mala Raduča fažol je kuhalo čak 14 ekipa, a zbrojem ocjena u obje kategorije (fažol i pašta fažol) pobijedilo je Društvo prijatelja Hajduka Primošten s 83 boda. Premda su imali isti broj bodova, 82, zbog bolje skuhanog fažola drugo mjesto pripalo je simpatičnim primoštenskim Božićnicama, a teće mjesto odnijeli su kuhari Malonogometnog kluba Primošten.
Kuhali satima
Nagrade je uručio primoštenski načelnik Stipe Petrina koji istaknuo da entuzijazam pojedinaca radi čuda, posebice ako ima potporu lokalne samouprave i lokalne zajednice u cjelini, a pojedinac čije je entuzijazam odgovoran za radost druženja i za besplatno guštanje u ukusno skuhanom fažolu je Primoštenac Ernest Matošin, a ovo mu nije jedina organizacija nekog zanimljivog natjecanja kojom od zaborava želi spasiti neke primoštenske tradicije.
A nije bila lako satima kuhati na oštroj primoštenskoj buri. Smrzavao se i žiri sastavljen od poznatih hrvatskih chefova. Unatoč tome morali su probati čak 28 uzoraka i ocijeniti koji je od njih najbolji. Najšire ruke u ocjenjivanju bio je predsjednik žirija višestruko nagrađivani chef Pero Savanović, a najstroži Ivan Pažanin omiljeno televizijsko lice, koji očito ima status celebrity kuhara.
U žiriju su još bili i Hrvoje Zirojević, proglašen najboljim kuharom u 2019. godini, za kojeg kažu da od hrane radi slikarska platna na tanjuru, bio je tu i Braco Sanjin, specijalist mediteranske kuhinje s međunarodnim iskustvom u mondenoj Madonni di Campiglio i jedan je od osnivača Saveza mediteranskih i europskih regija, te kuhar poznatog rogozničkog restorana “Antonijo” Goran Blažev.
Zabilježene opaske
– Svi fažoli bili su manje-više dobri, neki su malo pogriješili zaprškom, neki s kuhanjem mesa – bila su neke od opaski poznatih hrvatskih chefova.
U kuhanju fažola na kultnoj primoštenskoj plaži pored pobjednika okušali su se još i primoštenski lovci, jedriličari, primoštenske čipkarice odnosno Pekljice, glazbenici iz Puhačkog orkestra Primošten, bili su tu i primoštenski Marendaši, Puknuta ekipa, Zauvijek susjedi, Nalivene tarace i gosti iz Vodica Pusijevi anđeli.
Zabava je počela već u jutro i trajala je do kasno u noć, a nakon proglašenja pobjednika nekoliko stotina posjetitelja zabavljala je grupa Fenix.
Prijatelji Hajduka odlično se snalaze i s kuhačom: Svojom hranom oduševili su vrhunske chefove
Piše Vedrana Stočić
30. prosinca 2019. - 16:27
Da kuhanje fažola može biti i te kako napeto i uzbudljivo dokazala je i šesta po redu Primoštenska fažolijada.
Na plaži Mala Raduča fažol je kuhalo čak 14 ekipa, a zbrojem ocjena u obje kategorije (fažol i pašta fažol) pobijedilo je Društvo prijatelja Hajduka Primošten s 83 boda. Premda su imali isti broj bodova, 82, zbog bolje skuhanog fažola drugo mjesto pripalo je simpatičnim primoštenskim Božićnicama, a teće mjesto odnijeli su kuhari Malonogometnog kluba Primošten.
Kuhali satima
Nagrade je uručio primoštenski načelnik Stipe Petrina koji istaknuo da entuzijazam pojedinaca radi čuda, posebice ako ima potporu lokalne samouprave i lokalne zajednice u cjelini, a pojedinac čije je entuzijazam odgovoran za radost druženja i za besplatno guštanje u ukusno skuhanom fažolu je Primoštenac Ernest Matošin, a ovo mu nije jedina organizacija nekog zanimljivog natjecanja kojom od zaborava želi spasiti neke primoštenske tradicije.
A nije bila lako satima kuhati na oštroj primoštenskoj buri. Smrzavao se i žiri sastavljen od poznatih hrvatskih chefova. Unatoč tome morali su probati čak 28 uzoraka i ocijeniti koji je od njih najbolji. Najšire ruke u ocjenjivanju bio je predsjednik žirija višestruko nagrađivani chef Pero Savanović, a najstroži Ivan Pažanin omiljeno televizijsko lice, koji očito ima status celebrity kuhara.
U žiriju su još bili i Hrvoje Zirojević, proglašen najboljim kuharom u 2019. godini, za kojeg kažu da od hrane radi slikarska platna na tanjuru, bio je tu i Braco Sanjin, specijalist mediteranske kuhinje s međunarodnim iskustvom u mondenoj Madonni di Campiglio i jedan je od osnivača Saveza mediteranskih i europskih regija, te kuhar poznatog rogozničkog restorana “Antonijo” Goran Blažev.
Zabilježene opaske
– Svi fažoli bili su manje-više dobri, neki su malo pogriješili zaprškom, neki s kuhanjem mesa – bila su neke od opaski poznatih hrvatskih chefova.
U kuhanju fažola na kultnoj primoštenskoj plaži pored pobjednika okušali su se još i primoštenski lovci, jedriličari, primoštenske čipkarice odnosno Pekljice, glazbenici iz Puhačkog orkestra Primošten, bili su tu i primoštenski Marendaši, Puknuta ekipa, Zauvijek susjedi, Nalivene tarace i gosti iz Vodica Pusijevi anđeli.
Zabava je počela već u jutro i trajala je do kasno u noć, a nakon proglašenja pobjednika nekoliko stotina posjetitelja zabavljala je grupa Fenix.