StoryEditorOCM
ŽupanijaVremenska prognoza

Pretežno sunčano, vruće i spranom, popodne i navečer naoblačenje s kišom i jaka bura

Piše HINA
11. srpnja 2020. - 08:15

Jutros su na šibenskom području izmjerena 22 stupnja Celzijeva.  Tlak zraka je nešto malo povišen i iznosi 1 013,3 hPa.  

U prvom dijelu subote bit će pretežno sunčano, vruće i sparno sa slabim vjetrom, a more će biti mirno ili malo valovito. No, promjena vremena je na vidiku i poslijepodne, odnosno navečer u većini zemlje stiže naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, najprije na sjeverozapadu, a navečer i u većem dijelu zemlje.

Lokalni pljuskovi mogu biti izraženi i obilni, osobito u zapadnim predjelima, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).


Suho će se zadržati jedino na jugu zemlje. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Na kopnu će poslijepodne zapuhati jak sjeverac i sjeveroistočnjak, a na sjevernom dijelu Jadrana navečer i u noći umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima.

Kasno navečer očekuje se porast naoblake u sjevernoj Dalmaciji uz mogućnos kiše i lokalnih pljuskova s grmljavinom. Naglo će zapuhati bura koja će se potupno spuštati na ostatak Dalmacije. 

Najviša dnevna temeratura zraka kretat će se od 31 do 34, dok će u Dalmatinskoj zagori dosegnuti i 36 stupnjeva Celzijevih.


Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stupnjeva Celzijevih.
 

20. travanj 2024 07:14