StoryEditorOCM
Županijaiduće godine

Poznata austrijska tvrtka seli pogone iz Indije u Knin! Trebali bi zaposliti 300 ljudi, tvrde da će plaće biti iznad prosjeka

Piše Vjera Zorić
18. rujna 2021. - 16:02

Gradončelnik grada Knina Marijo Ćaćić i župan Marko Jelić održali su sastanak sa predstavnicima društva PicoPACK Group Austrija, poznate kompanije sa poslovnicama u nekoliko država po Europi i Aziji.

Pico PACK Group posljednjih se godina pozicionirao kao renomirani proizvođač i distributer industrijske ambalaže. Dosadašnji pogon u Indiji ova austrijka firma planira prebaciti u Europu, točnije u Knin. Svoj budući proizvodno-distribucijski centar bi bio u kninskom Poduzetničkom centru koji je trenutno u izgradnji.

- Njihov tim specijaliziran je za razvoj i proizvodnju industrijskih rješenja za pakiranje bilo koje vrste rasutih materijala u hrani neprehrambenom sektoru, kao i pakiranja opasnih tvari te za transportna rješenja tereta u vrećama, kaže gradonačelnik grada Knina Marijo Ćaćić.

image
Gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić i župan Marko Jelić primili su predstavnike austrijske kompanije
Vjera Zorić

Prijavljen je veliki broj zaposlenih, i to nam mnogo znači, a jedan od važnijih uvjeta koji moraju imati  je da se pošteno odnose prema zaposlenicima. Prema poslovnom planu, prosječna plaća bi bila na razini većoj od prosječne državne plaće, govori Ćaćić.

U početku planiraju zaposliti oko 70 zaposlenika, s tim da do kraja sljedeće godine, ukoliko uspiju realizirati svoj plan, očekuju zapošljavanje oko 300 osoba u svom budućem kninskom pogonu.

- Grad Knin, kroz dva projekta, ulaže oko 40 milijuna kuna u investicije projekte u Poduzetničkoj zoni Preparandija, te u sklopu tih projekata, provodi i aktivne mjere privlačenja investitora u te sadržaje. Upravo kroz te aktivnosti, je uspostavljen kontakt i suradnja na realizaciji poslovne ideje društva PicoPACK Group Austrija, govori gradonačelnik grada Knina Marijo Ćaćić.

Završetak radova na Poduzetničkom centru se očekuje na proljeće sljedeće godine, nakon čega će se svi zainteresirani investitori moći useliti i u njemu započeti sa svojim radom. O ozbiljnosti ovog poduzetničkog poduhvata govori i činjenica o postupku registracije svoje poslovnice u Kninu, priprema otvaranje ureda i regrutiranje te edukacija budućih zaposlenika.

19. travanj 2024 12:42