StoryEditorOCM
ŽupanijaStipe i Sandra opet jašu

Petrinu funkcija župana ne zanima - Jakelić u utrci za načelnicu Rogoznice

Piše Vedrana STOČIĆ
9. veljače 2017. - 11:31

Stipe Petrina potvrdio je da na lokalnim izborima u svibnju planira četvrti put biti prvi čovjek Primoštena. Funkcija župana za sada ga ne zanima. Ostalo je još puno nedovršenih projekata i on ih, kaže, planira dovršiti.

Po svemu sudeći i Rogoznica će imati staru novu načelnicu. Sandra Jakelić još nije službeno najavila kandidaturu, kaže malo je praznovjerna, međutim u njezinoj stranci HDZ-u, teško da bi joj mogli naći zamjenu.



Ni Stipe Petrina ni Sandra Jakelić, bar kako sad stvari stoje, nemaju ozbiljne konkurente. Politički život ostalih stranaka u obje općine gotovo da ne postoji, a proteklom četvorogodišnjim razdoblju nisu se uspjeli isprofilirati i nametnuti neki nezavisni kandidati.

Stipe Petrina u svojoj općini u posljednje četiri godine uspio je iz općinskog proračuna realizirati projekte vrijedne desetke milijuna kuna. Izgrađen je novi dom zdravlja, dovršena je zahtjevna i skupa investicija "Dva kraka Primoštena", svetište Gospe od Loreta, izgrađeni su kilometri novih putova, kanalizacije, vodovodne mreže...



I Općina Rogoznica iz vlastitog proračuna potrošila je više od 10 milijuna kuna za uređenje rive i novi trg, gradi se novi moderni vrtić, milijuni se ulažu u uređenje plaža, šetnica, kanalizaciju, vodovod...

Čelni ljudi Rogoznice i Primošten drže da će njihovi birači to znati honorirati, jer prije njih gotovo da nije bilo ulaganja.
To ne znači da nečelnici Rogoznice i Primoštena nemaju svoje oponente, dapače, prema nekim najavama njihovi protukandidati napast će iz svih oružja, međutim investicije se ne mogu negirati i zaobići.

24. svibanj 2024 02:57