StoryEditorOCM
ŽupanijaMartinje

Pazite da vas ne opije mlado vino, jer bi vas policija mogla brzo otrijezniti udarcem po novčaniku!

9. studenog 2017. - 11:37

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta Martinja,11. studenog, koji će se obilježavati tijekom cijelog vikenda od 10. do 13. studenog, šibenska policija očekuje kako će u cestovnom prometu biti veći broj sudionika koji će konzumirati alkoholna pića.

- Obzirom na to, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, policija će, sukladno dosadašnjim iskustvima u tom vremenu, poduzimati pojačane mjere preventivno represivnih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, posebice u noćnim i ranim jutarnjim satima na samo Martinje, te u dane vikenda prije i poslije Martinja, odnosno s petka na subota, sa subote na nedjelju i s nedjelje na ponedjeljak- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave Šibensko- kninske.

Iz šibenske policije ističu kako će u nadzor prometa u te dane biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja te prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

- Napominjemo da, i pored upozorenja vozačima da će se u ove dane provoditi pojačane preventivno represivne mjere, tijekom Martinja prošle godine na našem području smo kroz kontrolu 304 vozača, njih 14 zatekli da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, a tom prilikom je zabilježena najviša utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 3,33 g/kg-  rekla je Kosor.

Iz policije pozivaju vozače da prije i u vrijeme vožnje ne konzumiraju alkoholna pića, te poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, čime značajno doprinose osobnoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu: 
- Iz statističkih pokazatelja za proteklih deset mjeseci proizlazi da su alkoholizirani vozači na našem području skrivili ukupno 82 prometne nesreće, od kojih 4 s poginulom osobom, 35 s ozlijeđenim osobama i 43 prometne nesreće s materijalnom štetom- zaključila je Kosor.

17. lipanj 2024 10:00