StoryEditorOCM
ŽupanijaPolicijsko izvješće

Ozbiljno joj prijeteći, 42-godišnjak od Šibenčanke pokušao iskamčiti nepostojeći dug od tisuću eura

Piše Branimir Periša
13. srpnja 2020. - 09:48

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom osumnjičenim za iznudu u pokušaju na štetu 42-godišnjakinje.

Osumnjičeni je 9. srpnja u popodnevnim satima u Šibeniku, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, uz ozbiljnu prijetnju oštećenoj pokušao od nje naplatiti nepostojeći dug od 1.000 EUR-a.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, priveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske. .

Proteklog dana na području Policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja, je prijavljeno šest krađa, i to:

- u popodnevnim satima 8. srpnja u Vodicama je nepoznati počinitelj 43-godišnjakinji otuđio električni romobil vrijedan par tisuća kuna,

- u noći 9./10. srpnja u Primoštenu je nepoznati počinitelj 78-godišnjaku iz otvorene kuće otuđio novac,

- u prijepodnevnim satima 10. srpnja u Šibeniku je nepoznati počinitelj 53-godišnjaku otuđio skuter s opremom, ukupne vrijednosti preko par tisuća kuna,

- u popodnevnim satima 11. srpnja u Srimi je nepoznati počinitelj 45-godišnjaku otuđio bicikl vrijedan nekoliko tisuća kuna,

- u noći 10./11. srpnja u Tromilju je nepoznati počinitelj 60-godišnjaku iz otvorene garaže otuđio bicikl vrijedan nekoliko tisuća kuna.

- jučer, 12. srpnja u popodnevnim satima u Primoštenu je nepoznati počinitelj 36-godišnjoj njemačkoj državljanki otuđio osobni automobil vrijedan nekoliko desetaka tisuća kuna,

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta.

18. travanj 2024 09:41