StoryEditorOCM
ŽupanijaDRUGA PO REDU

Ovu nedjelju ne propustite marendu u Rogoznici! Očekuje vas vrhunska spiza i bogat program, evo detalja

Piše T. V.
29. svibnja 2024. - 08:57
U nedjelju, 2. lipnja, od 10 sati na glavnoj rivi u Rogoznici očekuje vas druga marenda u sklopu novog projekta „Taste like... marenda“Miranda Trklja/

U nedjelju, 2. lipnja, od 10 sati na glavnoj rivi u Rogoznici očekuje vas druga marenda u sklopu novog projekta „Taste like... marenda“, u organizaciji TZ Šibensko-kninske županije i TZ Rogoznica. Za pripremu vrhunske spize od sezonskih i domaćih namirnica zadužena je poznata ekipa iz Restorana Mario i Restorana Antonijo, a gostovat će vinarije Gradin, Prgin, MI i Galjin Dvor. Uz to vas očekuje i zanimljiv popratni zabavni i edukativni program.

Drugu marendu u Rogoznici koja će se održati ovu nedjelju, otvara Udruga turističkih vodiča Mihovil Šibenik tematskom gastro pričom o okusima i mirisima naše kužine.

Marende će od 10 sati na glavnoj rogozničkoj rivi (Hrvatske mornarice 1) pripremati osoblje iz poznatih restorana Mario i restorana Antonijo. Da dobar zalogaj bude popraćen i vrhunskom kapljicom, pobrinut će se vinarije Gracin, MI, Prgin i Galjin Dvor. U Rogoznici ćete moći kupiti i domaće proizvode lokalnih OPG-ova te rukotvorine lokalnih kreativaca.

Bez dobre pisme nema ni zabave pa će se za to pobrinuti glazbenici Darko Pastar na gitari i Žarko Mimica na mandolini. Uz njih ćete moći uživati i u dalmatinskoj glazbi za koju će se pobrinuti DJ Dux.

I u Rogoznici pripremaju program za najmlađe pa će od 10 u kužini na otvorenom uživati i najmlađi, učeći izrađivati tradicionalne slastice na mini slastičarskoj radionici za djecu.

image
Miranda Trklja/

Ako vas zanimaju neki stari zanati, kojima su bili zaokupljeni vrsni dalmatinski ribari, pridružite se radionici krpanja ribarske mreže koja će se također odvijati na glavnoj lokaciji, na rivi u Rogoznici.

Marende i vina ćete moći kupiti po pristupačnoj cijeni, a kuponi će se izdavati na licu mjesta, za vrijeme trajanja događanja.

Lokacija na kojoj će se marenda odvijati bit će dekorirana u starom, dalmatinskom štihu kako bismo se prisjetili i još vjerodostojnije dočarali vremena u kojima su živjeli i marendavali naše bake i djedovi.

- Ideja ovog projekta je revitalizirati i sačuvati koncept „marende“ te gastronomskih vrijednosti i tradicijskih gastro običaja Šibensko-kninske županije. Nakon prve marende koja je održana na Trgu Ivana Pavla II – Maloj loži u Šibenika, ovo je druga marenda, a slijede nam još četiri: u srpnju u Kistanjama, u kolovozu u Kninu, u rujnu u Betini i u listopadu u Vodicama – dodaju iz TZ Šibensko-kninske županije.

Sve detaljne informacije vezane uz projekt „Taste like... marenda“ možete pronaći na Internet stranici TZ Šibensko-kninske županije te na njihovim društvenim mrežama Facebook  i Instagram.

18. lipanj 2024 00:32