StoryEditorOCM
Županijarogoznički izbori

Ovog puta i SDP ima svog kandidata za općinskog načelnika: stali su iza nestranačkog Duje Živkovića

Piše Vedrana Stočić
24. siječnja 2022. - 12:34

Nestranački Duje Živković uz potporu SDP-a treći je po redu objavio kandidaturu za novog načelnika Općine Rogoznica.

-Želim pružiti mještanima općine Rogoznica mogućnost izbora, uvođenje reda i postavljanje Općinu na zdrave temelje. Neostvarena obećanja vladajućih što su ih davali svih ovih godina mojom izborom dobit će mogućnost da napokon postanu stvarnost.-kaže Duje Živković.  

Svjestan je svih tekućih problema mještana Rogoznice, ali i mještana svih okolnih mjesta. Nebriga za mlade, zapostavljanje starijih, neizgrađena sportska dvorana, zaustavljena kanalizacijska i vodovodna mreža, uzurpacija pomorskog dobra, prostorna regulativa, bespravna gradnja, katastrofalno gospodarenje otpadom, zaboravljeno reciklažno dvorište, uništavanje i nebriga za „pluća Rogoznice“ Park-šume Kopara i Gradinu, katastrofalna prometna rješenja, zanemarivanje kulture i sporta, gašenje udruga, samo su dio problema, ističe Duje, naše svakodnevnice.

-Ne želim i neću davati svakojaka obećanja. Znam da me čeka težak posao, ali neću bježati od odgovornosti te vjerujem da uz puno truda, rada i zalaganja, možemo učiniti Općinu Rogoznica perspektivnim mjestom za život u kojem će se svi ljudi osjećati ravnopravno, ugodno i zadovoljno. Smatram da kao mladi visokoobrazovani čovjek, stručni specijalist inženjer elektrotehnike,čovjek koji živi u ovom mjestu i za ovo mjesto, koji zasniva obitelj i koji želi ostvariti budućnost u ovoj našoj prekrasnoj općini, imam moralnu obavezu da svoje znanje, mladost, energiju, entuzijazam i poštenje stavim na raspolaganje svome mjestu i svim mještanima. Veseli me što u utrku za načelnika Općine Rogoznica ulazim s pozitivnim reakcijama svojih mještana, iako su nezaobilazna pitanja tipa:“ Što to tebi Duje triba?“. Odgovor  se nameće sam po sebi: konačno nam treba više zakonitosti i pravde, više reda, poštenja i znanja.- kaže Duje Živković.

U prvom javnom predstavljanju Duje Živković poziva sve mještane Općine Rogoznica, a posebno one koji su razočarani u politiku i političare, i one koji do sada nisu izlazili na izbore da ovaj put iskoriste svoje demokratsko  pravo biranja, izađu na izbore i glasaju za promjene. Onima koji ne žele glasovati ni za koga i za koje su svi loši, poručuje da ovaj  put imaju priliku da zajedno s njim promijeniti smjer općine na bolje i to za sve ljude, a ne samo za povlaštene.

-Nikako nismo svi isti. Trideset godina u Rogoznici apsolutno vlada samo jedna stranka- HDZ. Za sve dobro kojeg je nažalost bilo malo, i za sve loše odgovorni su isključivo oni. Svi koji ne izađu na izbore snose dio odgovornosti za nagomilane probleme i njihovo nerješavanje . Stoga vjerujem da će glasači 13.02. prepoznati upravo mene kao svog kandidata, te mi ukazati povjerenje koje neću iznevjeriti.-zaključio je svoje predstavljanje Duje Živković.

Prisjetimo se: Općina Rogoznica iznenada je ostala bez načelnika 12. studenog prošle godine kada je načelnik Marijo Mladinić HDZ na općinskoj facebook stranice  objavio svoju neopozivu ostavku. U poruci stanovnicima Općine Rogoznica napisao je:-Dragi mještani općine Rogoznica, obavještavam Vas da nažalost dajem ostavku na mjesto općinskog načelnika Općine Rogoznica. Razlozi za donošenje takve odluke su osobne prirode.

Izvanredni izbori na načelnika održati u nedjelju, 13. veljače 2022. godine. Prijedlozi kandidata na prijevremenim izborima moraju se dostaviti Općinskom izbornom povjerenstvu najkasnije do 27. siječnja 2022. godine do 24 sata.

Do su  pored Duje Živkovića svoju kandidaturu obavili nezavisni Joško Živković i Ljubo Županović Lebo NL „Naše misto“. Prema nekim najavama na izvanrednim izborima u veljači za fotelju rogozničkog načelnika nadmetat će se čak šest kandidata.

27. rujan 2024 05:19