StoryEditorOCM
ŽupanijaIN memoriam

Misto ostalo bez još jednog prepoznatljivog lica: Otišao je šjor Jere Bakotić dugogodišnji direktor Turističke zajednice Primošten

Piše Vedrana Stočić
16. lipnja 2021. - 10:09

Na put u beskraj otišao je šjor Jere Bakotić dugogodišnji, svestrani direktor primoštenske Turističke zajednice. Primošten je ostao bez još jednog prepoznatljivog i prijateljskog lica i kako kaže čuvarica narodnih običaja Lorenta Fuštin i čovjeka sa stotinu talenata.

Predsjednik crkvenog zbora, klapski pjevač, član Udruge građana Krč koja njeguje i revitalizira običajno i kulturno nasljeđe, pripovjedač, čovjek koji je uporno tragao za zanimljivim pričama i legendama starog Primoštena. O tim njegovim aktivnostima gotovo se sve zna, ali je rijetkima poznato da je bio i nadaren slikar koji je ljubomorno čuvao  svoje akvarele i tempere s motivim  Primoštena. Restaurirao je i kip Isusa kojeg u primoštenskoj crkvi na Veliku subotu drže u Kristovom grobu, godinama je bio autor crkvenih jaslica, ukratko –umjetnik- kažu njegovi prijatelji.

Mi iz medija pamtimo ga kao inovativnog, ljubaznog  direktora Turističkog ureda uvijek spreman na razgovor. Rado je dijelio informacije, a nije se libio ni izreći vlastito mišljenje o anomalijama u turizmu, često je upozoravao na crno turističko tržiše i prekomjernu devastaciju krajolika.

- Trebao je čitati na promociji naše knjige Libar 2 Bepa i Vane, ali on mi je napisao u poruci: Moji puti nisu tvoji puti, u bolnici sam-s tugom kaže njegova suradnica i prijateljica Lorenta Fuštin.  

Pa šjor Jere neka su ti laki putevi nebeski, falit ćeš ne samo svojoj obitelji i prijateljima, nego i nama koji smo rado prenosili tvoje priče.

19. travanj 2024 10:07