StoryEditorOCM
ŽupanijaDomaći uzgoj

Meso buše u Kistanjama: Dva čuvena chefa naučit će vas kako se pripremaju jela za sladokusce

Piše Šibenski.hr
28. svibnja 2024. - 13:52

U organizaciji Šibensko-kninske županije, Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, Ruralnog poduzetničkog inkubatora „Krka“ Kistanje te Općine Kistanje, 7. i 8. lipnja 2024. u Kistanjama se organizira dvodnevna gastro manifestacija „Taste like Kistanje – Buša na pjatu“, s ciljem prezentiranja mesa buše iz domaćeg uzgoja i predstavljanjem istog kao dio lokalne turističke, ali i ponude krajnjim kupcima.

Prvog dana manifestacije, u petak, 7. lipnja, organizira se radionica pripreme jela od različitih pozicija mesa buše, kojeg vode dva renomirana chefa čija su imena prepoznata u svijetu naše gastronomije: David Skoko i Mate Sučić. 

Masterclass će biti održan od 10 do 15 sati u reprezentativnom prostoru kuhinje Ruralnog poduzetničkog inkubatora Krka Kistanje.

image

Mate Sučić i David Skoko

U 15 sati na programu je degustacijska prezentacija jela mesa buše uz sparivanje s lokalnim vinima, a u 16 sati panel na temu „Održivost uzgoja i valorizacija mesa buše prema krajnjim korisnicima“, na kojem će sudjelovati župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić, prof. Ante Ivanković, chef David Skoko, predstavnici udruge uzgajivača buše te voditelji i chefovi restorana, sommelieri, kao i predstavnici obrtničke komore i udruženja ugostitelja. 

Masterclass je namijenjen svim chefovima i voditeljima restorana s ciljem da se obogati i proširi lokalna gastronomska ponuda. 

Drugog dana manifestacije, u subotu, 8. lipnja, s početkom u 12 sati na programu je degustacija u Kistanjama, u Eko centru s tržnicom, na kojoj će posjetitelji, uz prigodni glazbeni program, imati priliku probati četiri vrste jela pripremljena s mesom buše te domaće proizvode lokalnih OPG-ova.

 

29. lipanj 2024 08:06