StoryEditorOCM
ŽupanijaOPERACIJA U TURSKOJ

Kninjanki Nensi Ćaćić u potpunosti s mozga odstranjen tumor veličine oraha; otac Mario zahvalio svima koji su donirali novac za operaciju

Piše Marija Lončar
14. studenog 2020. - 08:37

Mlada Kninjanka Nensi Ćaćić (25) kojoj je otkriven tumor glioblastom, u okcipitalnom režnju mozga, dijelu odgovornom za obradu informacija koje mozak dobiva preko očiju, operirana je u Turskoj. 

Njezin otac, Marijo Ćaćić, inače kninski dogradonačelnik i šef tamošnjeg Stožera civilne zaštite, na društvenim mrežama podijelio je sretnu vijest kako je Nensi u potpunosti odstranjena strana tvorba veličine oraha sa zatiljnog dijela mozga.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Dragi svi,

Nensi je zahvaljujući vašoj pomoći i vašim molitvama danas operirana na klinici ACIBADEM u Istanbulu i prema riječima liječničkog tima koji je odradio troipolsatnu operaciju, u potpunosti joj je odstranjena strana tvorba veličine oraha sa zatiljnog dijela mozga (okcipitalni režanj).

Nakon operacije je uspješno razbuđena i osjeća se dobro, bez trenutno vidljivih negativnih posljedica same operacije. Izvađena tvorba je poslana na patohistološku analizu i sad trebamo sačekati 7 – 10 dana rezultate koji će nam pokazati o čemu se radi i na temelju toga će se odrediti eventualna postoperativna terapija. Na prvu nije moguće odrediti o kakvoj vrsti tvorbe se radi pa se nadamo i molimo Boga da ipak nije u pitanju vrsta na koju su inicijalno, na temelju njima dostupnih snimaka i nalaza, posumnjali naši liječnici u Hrvatskoj.

Ovim putem obitelj Ćaćić izražava svoju duboku zahvalnost svima koji su svojim molitvama, pozitivnom energijom i donacijama omogućili da naša Nensi dobije najbolju moguću skrb. Kroz donacije je skupljeno dovoljno sredstava za odlazak na ACIBADEM kliniku u Istanbul, za pokrivanje troškova operacije i postoperativne terapije pa pozivamo građane da više ne uplaćuju sredstva.

Naglašavamo da ćemo sva sredstva koja eventualno ostanu nakon Nensinog liječenja donirati potrebitima koji budu prisiljeni boriti se s istim ili sličnim bolestima i sa zadovoljstvom ćemo podijeliti s njima sva naša iskustva iz ovog vrlo energičnog i različitim emocijama ispunjenog razdoblja.

Bog vas sve blagoslovio! Obitelj Ćaćić", napisao je otac Marijo.

02. lipanj 2024 11:45