StoryEditorOCM
ŽupanijaSanacija će potrajati

Knin se danima guši u nesnosnom smradu, gradonačelnik Ćaćić tvrdi da je pronašao izvor

Piše M. P.
2. srpnja 2024. - 11:19

Građani Knina su prije nekoliko dana počeli osjećati nesnosan smrad koji se širio cijelim gradom. Prve logične sumnje bile su usmjerene na industrijsku zonu Bare, no nakon analize po tamošnjim gospodarskim subjektima nije otkriveno ništa što bi moglo prouzročiti takve neugodne mirise.

- Malo smo tada proširili obuhvat istrage i utvrdili smo da se radi o lokaciji na lijevoj obali rijeke Orašnice usporedo s depoom, gdje je prije dvadesetak dana izbio nekakav požar koji je izgleda zahvatio i jedan dio biološkog materijala koji je izvađen iz Orašnice prije godinu ili dvije dana. Kako je taj materijal naslagan dosta duboko, u više slojeva, vatra je prodrla u dubinu i to izdimljavanje se nastavilo nakon što je požar na površini ugašen - rekao je gradonačelnik Mario Ćaćić u programu Radio Knina.

Gradonačelnik Knina tvrdi da se radi o biološkom materijalu izvađenom iz rijeke, odnosno o travi i korijenju.

- Bitno je naglasiti da smo u kontaktu s Hrvatskim vodama koje su radile čišćenje korita rijeke Orašnice pa ćemo vidjeti da oni s bagerom otkopaju ovaj dio odakle se još uvijek izdimljava i da vatrogasci onda u dubini ugase to s većom količinom vode - kaže Ćaćić, koji tvrdi da ni sinoćnja obilna kiša u Kninu nije uspjela ugasiti žar te da je izdimljavanje nastavljeno.

Službenih informacija o štetnosti udisanja po građane još nema, a sanacija područja mogla bi potrajati idućih nekoliko dana.

 

02. srpanj 2024 11:20