U sklopu projekta “Domaće u vrtiće”, u hotelu Imperial održana je posljednja od ukupno pet kuharskih radionica. Riječ je o radionicama namijenjenim kuharskom osoblju i zdravstvenim djelatnicima dječjih vrtića koji su se tako, kroz petodnevni ciklus imali priliku educirati o pripremi jela od lokalnih poljoprivrednih proizvoda, prilagođenih dječjem uzrastu.
Također, osoblje dječjih vrtića educiralo se i o važnosti raznolike prehrane temeljene na domaćim proizvodima (mediteransko voće i povrće).
Radionicu je vodio renomirani zadarski kuhar Renato Kraljev, a sudjelovalo je kuharsko i zdravstveno osoblje dječjih vrtića Tamaris - Vodice, Spužvica - Tisno, Sunce - Brodarica, Mendula - Pirovac i Dječjeg vrtića Drniš.
Spomenimo i to da će se sva jela koja su se pripremala na radionicama pronaći u dječjoj kuharici koja će se tiskati i podijeliti u vrtićima. Dječja kuharica ima za cilj ponuditi jednostavna jela temeljena na lokalnim i sezonskim namirnicama i ukazati na važnost zdrave prehrane od najranije dobi.