StoryEditorOCM
ŽupanijaVodička obilaznica

Kad će biti postavljene najavljene zaštitne ograde i semafori na svim raskrižjima? Sezona se bliži, a još nisu počeli radovi na podizanju sigurnosti na "cesti smrti"

Piše Ante Talijaš
5. travnja 2018. - 15:53

Vodičku obilaznicu, u koju je uloženo 82 milijuna eura uglavnom europskog novca, od njezina svečanog otvaranja i puštanja u promet 17. svibnja prošle godine pratile su kontroverzije zbog brojnih prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama i desetke teško ozlijeđenih osoba.

Prije nepuna dva mjeseca, točnije 13. veljače ove godine, ministar prometa Oleg Butković tijekom radnog posjeta Šibeniku najavio je da su u ovogodišnjem financijskom planu Hrvatskih cesta osigurana sredstva za realizaciju projekta interventnih, odnosno dodatnih sigurnosnih mjera kojima će podignuti sigurnost prometa na vodičkoj obilaznici.

Član Uprave Hrvatskih cesta Nikša Konjevod prilikom tog radnog posjeta Šibeniku s ministrom Butkovićem objasnio je da je riječ o radovima na prometnom opremanju i postavljanju signalizacije u vrijednosti od 3,5 milijuna kuna. Projektom će se, najavio je Konjevod, do početka turističke sezone postaviti zaštitne ograde uz cijelu dionicu obilaznice te svjetleća vertikalna signalizacija na svim raskrižjima.



U Vodicama je s uskrsnim blagdanima otvorena turistička sezona, a s druge strane, nisu otvoreni najavljeni radovi na obilaznici, a nema naznaka ni da će uskoro započeti. Gdje je zapelo, upitali smo u Službi za odnose s javnošću.

– Hrvatske ceste su za predmet nabave koji se odnosi na povećanje sigurnosti prometa na obilaznici grada Vodica na državnoj cesti oznake DC-8 pokrenule postupak prethodnog savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, nakon čijeg će okončanja tijekom travnja ove godine pokrenuti i odgovarajući postupak javne nabave. Očekuje se da bi radovi mogli početi u lipnju ove godine, ovisno o tijeku provedbe postupka javne nabave i odabira najpovoljnijeg ponuditelja – odgovorila nam je Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta.

Drugim riječima, ako ovi komplicirani administrativni postupci javne nabave i raspisivanja natječaja prođu u najkraćim rokovima, radovi na vodičkoj obilaznici počet će krajem lipnja, dakle u vrijeme kad će turistička sezona uhvatiti velikog maha, uz višestruko pojačan promet na Jadranskoj magistrali.

28. travanj 2024 01:23