StoryEditorOCM
Županijapogledajte semafor

Jelić izdominirao u drugom krugu! Osvojio je gotovo sve gradove i veliku većinu općina u županiji, evo u kojim mjestima je Pauk odnio pobjedu

Piše Šibenski.hr
31. svibnja 2021. - 12:29

Marko Jelić, novi šibensko-kninski župan, premoćno je u nedjelju porazio HDZ-ovca Gorana Pauka. Nakon minimalne razlike u prvom krugu koja je nagovještavala tijesnu trku, građani su demantirali ankete, analitičare, politologe... Konačan rezultat na semaforu bio je  25.458 naprama 16.366. Uvjerljivih devet tisuća razlike!

Jelić je tako odnio pobjedu u četiri najveća grada u Šibensko-kninskoj županiji: Šibeniku, Kninu, Drnišu te Vodicama, dok je Pauk osvojio povjerenje birača tek u Skradinu. U ostalih 15 općina, bivši gradonačelnik Knina također je suvereno trijumfirao. Više glasova dobio je redom u Bilicama, Biskupiji, Cviljanima, Erveniku, Kistanjama, Murteru, Pirovcu, Primoštenu, Promini, Rogoznici, Tisnom i Tribunju.

Pauk je naklonost birača zaslužio tek u Kijevu, Ružiću i Unešiću. Dakle u svega tri općine s malim brojem registriranih glasača.

Što se tiče dva najveća grada: Šibenika i Knina, Jelića je u drugom krugu zaokružilo znatno više građana nego Pauka. U Šibeniku mu je tako glas podarilo njih 10.149, dok je za Pauka prebrojeno 7.315 glasova.

U Kninu je, pak, Jelić dobio 4.044 glasova, a Pauk svega 1.486.

18. travanj 2024 08:44