StoryEditorOCM
ŽupanijaUlaganje na Podvornici

DOŠK-ovo igralište dobit će navodnjavanje, a nadstrešnice su na čekanju

Piše Katarina Rudan
6. svibnja 2020. - 12:11

Grad Drniš nedavno je s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju sklopio ugovor o financiranju projekta “Izgradnja sustava za navodnjavanje na nogometnom igralištu NK DOŠK u Drnišu”. Riječ je o projektu koji je još u veljači 2019. godine prijavljen na Natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1.”Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika”, a koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija, u ovom slučaju to je LAG "Krka".

Cilj projekta je revitalizacija i infrastrukturno opremanje nogometnog igrališta na Podvornici, u samom središtu Drniša, a sve u funkciji povećanja kvalitete života i povećanja uključenosti građana u organizirane oblike sportskih aktivnosti koje se odvijaju na nogometnom igralištu, te dugoročno smanjenje troškova vezanih za održavanje sportskih terena na području grada Drniša.

-Dakle, ugovor je sklopljen, a dobili smo i odluku o financiranju. Na natječaju smo dobili maksimalan iznos bespovratnih sredstava kojeg je kroz ovaj tip operacije moguće dobiti. Radi se o 185.312 kuna, a ukupna vrijednost projekta izgradnje sustava za navodnjavanje na nogometnom igralištu u Drnišu je 327.000 kuna, s uračunatim PDV-om i stručnim nadzorom. Razliku ćemo osigurati u našem gradskom proračunu. Prema ugovoru, rok za provedbu postupka javne nabave je 12 mjeseci od donošenja odluke o sufinanciranju i sklapanja ugovora, nakon čega Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijeti odluku o dodjeli sredstava, kaže Ivana Sučić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti grada Drniša.

Kad projekt bude realiziran, osim što će troškovi za vodu koja se danas koristi za klasičan način zalijevanja trave biti smanjeni, zbog automatskog navodnjavanja i kvaliteta terena će biti bolja. Pročelnica Sučić navodi da su za podizanje kvalitete ovog sportskog terena pripremili još jedan projekt, ali on na natječaju nije prošao.

-Radi se o projektu izgradnje nadstrešnica nad gledalištem sve u cilju povećanja kvalitete i kategorije tog nogometnog igrališta. Procijenjena vrijednost projekta je oko 480 tisuća kuna, prijavili smo ga na natječaj Središnjeg ureda za šport, međutim bismo zadovoljili stroge kriterije i za sada je taj projekt na čekanju. U ovoj situaciji, kad su prihodi proračuna iz poznatih nam razloga smanjeni, nema smisla niti možemo vlastitim sredstvima financirati postavljanje nadstrešnica. Pričekat ćemo neki novi natječaj i bolja vremena, zaključila je Sučić.



16. travanj 2024 13:05