StoryEditor
ŠibenikU čast kapetanova rođendana

Zgradu gradske uprave resi uvećana verzija najpopularnijeg dresa Dražena Petrovića iz vremena "Šibenke"

Piše Šibenski.hr
20. listopada 2017. - 17:04

U prigodi  obilježavanja rođendana velikana hrvatske i svjetske košarke Dražena Petrovića danas je na zgradi šibenske Gradske uprave izvješen dres  dimenzija 7 X 5 metara, verzija najpopularnijeg Draženovog  dresa iz vremena dok je igrao za "Šibenku".
 
- Svake godine nastojimo obogatiti sadržaje kojima prigodno obilježavamo dvije obljetnice - Draženov rođendan i na žalost, obljetnicu njegove smrti. Dražen je simbol Šibenika i želja nam je da sjećanje na njegov uspjeh, entuzijazam i profesionalnost prenosimo mladim naraštajima te da se i oni ponose našim 'malim s Baldekina - rekao je gradonačelnik Željko Burić.
 
Draženov dres iz razdoblja igre za Šibenku šivala je dizajnerica Karmen Herceg, a ideju je podržala i Draženova majka Biserka Petrović.
 
Program obilježavanja 53. rođendana Dražena  Petrovića započet će u subotu, 21. listopada  košarkaškim turnirom "Sjećanje na Dražena“  koji će se istodobno  odigravati u dvoranama OŠ Petra Krešimira IV i OŠ Vidici.
 
U 9.30 sati bit će označen start dječje utrke na šibenskoj rivi, a u spomen na Dražena održat će se i atletske utrke "Šibenskih deset"  i "Draženova četvorka"  koje će startati u 11 sati, odnosno u 12.30 sati, također sa šibenske rive.
 
U nedjelju, 22. listopada  kod spomenika Dražena Petrovića u 9. 30 sati bit će položeno cvijeće u spomen na našeg košarkaškog virtuoza, a u prigodnom programu nastupit će i učenici OŠ Juraj Šižgorić te klapa Bunari.
 
Obilježavanje rođendana Dražena Petrovića organiziraju Grad Šibenik, TZ Grada Šibenika i OKK Dražen Petrović, a pozivaju se i svi naši sugrađani da se odazovu manifestacijama i ožive uspomenu na Dražena.
 
 
 

item - id = 512852
related id = 0 -> 1142506
related id = 1 -> 1136753
14. siječanj 2022 20:56