StoryEditorOCM
ŠibenikGOVOREĆI OTVORENO

Tko će osvojiti Super Hrvoja? Zekanović je sve riješio još u prvom krugu i sad je ‘tražena roba u gradu‘. Tako je to kad gubitnik postane - ključ!

27. svibnja 2021. - 18:38
Saborski zastupnik i čelnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović nedavno je prebojao grafit koji je osvanuo na stranačkim prostorijama u ŠibenikuNikša Stipaničev/Cropix

Pitao je moj kolega Zoran Šagolj Marka Jelića i Gorana Pauka na koncu sučeljavanja za župana što će raditi u ponedjeljak ujutro? "Slaviti!" – odgovorili su i jedan i drugi. A ja bih vam i bez pitanja mogao odgovoriti što će u ponedjeljak raditi Hrvoje Zekanović! Ići će kupiti novu, odnosno dodatnu bateriju za mobitel!

E, baš nju. Jer će mu ona bit najpotrebnija. Kad ga ovi što budu slavili – ili "slavili" – krenu zvat, i jedan i drugi, svatko iz svojih razloga. Jer neće moć bez njega. I njegovih. I ovi šta misle vladat, i ovi šta misle ove šta budu vladali, kako bi to suptilno reka Ričard, zajebavat. Hrvoje Zekanović je zasad jedini sigurni dobitnik ovih izbora. Ko god dobio u nedjelju, on nikako ne može izgubit. On je sve riješio u prvom krugu. I u drugi krug ulazi sasvim rasterećen. Samo na jedno triba pazit. Da mu je baterija na 100 posto!

Duzina je duzina

U Zeke su ključevi i Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije. On, da podsjetimo malo zaboravne, ima dva vijećnika u Gradskom vijeću grada Šibenika. HDZ ima deset, i dovoljan mu je Zekin jedan da bi – zeko, hop, zeko, hop – doskakutao do većine u Gradskom vijeću. S "oba dva, oba dva" – i Oceanovih, odnosno Burićevih 10 u gradskoj vijećnici – mogli bi metnit prst u uho i skinut brigu s glave za sve četiri godine unaprijed. Duzina je duzina! Svašta se tu lipoga s njon može zamisit, šta god zamisliš.

Sasvim dovoljan razlog da Sir Oliver s Baldekina okrene telefon i kaže – "Halo, Bing, kako brat. Odnosno, Cincin!" A da ga Bing s druge strane priupita – "Čuj, imam ti pored ova dva još i dva vijećnika u Županijskoj skupštini, ako te zanima." Da, je l' ga zanima? U HDZ-u nisu molekularni biolozi ni doktori biokemije, ali znaju brojiti do 20. Više im ne triba. Imaju svojih 14, dva su osvojili braća Srbi, to je 16 – dva redovno, a dva bi tribali osvojiti još dodatno, po posebnom zakonu, to je 18. I još dva Zekina – dvadeset. To je, koliko se oni razume u biokemiju, većina od 39. A ovi drugi, oporba, oni nek vataju većinu od 37. Pa nek slobodno kemijaju do većine.

I tako bi oni sa svojim Zekanovićem – pardon, Hrvojem, baš lipo ime, ustvari Super Hrvojem – mogli zatvorit jedno i drugo. I plaćat mu mise za zdravlje, iako su do jučer molili Boga da ga Vrag što prije odnese i skine s njihove glave. Ali, to je tako, to je politika. Tko će im se narugati? Ledenko, koji je do jučer govorio Stipi Petrini – i(li) ovaj njemu – samo ti bleji, a danas se grle ko dva brata rođena, ko Ričard i Dragan, sad kad vide da bi samo u "udruženom radu" i u SOUR-u mogli do većine.

Tako će i Plenković zaboraviti kako je do jučer govorio Zeki – "Vi ste moja greška. Da mene nije bilo, ne bi nikad bili u Saboru!". Sad će to prigodno preformulirati – "Ja sam već onda u vama prepoznao potencijal!". Jer mogao bi mu Zeko i njegova ruka vrijediti i gore u Saboru. Tijesna mu je većina. A i ako uzme "cijeli paket" – grad, županija, Sabor – moglo bi ga doći puno povoljnije. Kako bi ono rekao Sir Oliver? – "Halo Bing, kako brat? Zanima li te "Tri u jedan". Cijena? Prava sitnica!

Stipe vježba "č" i "ć"

I ono što je iz Zekanovićeva kuta gledanja najbitnije – ne znaš hoće li Zeko i njegova "dva tamo" i "dva vamo" HDZ-u biti dragocjenija ako dobije ili ako izgubi. Vridit će mu zlata i u jednom i u drugom slučaju. Ako Pauk dobije, tribat će mu Zeko da ga Petrina i Jelić ne dave u skupštini. A ako Pauk izgubi, tribat će Dujiću, jednako, ako ne i više, da spasi makar skupštinu. Ako gori kuća, ne mora i pojeta! Pa će u njoj, uz Zekinu pomoć, daviti oni Iris i Jelića. I Stipu, koji se već vidi kao predsjednik Županijske skupštine. I već vježba "č" i "ć", kako bi pravilno mogao izreći – "Dujiću, uzimam ti rijeć!"

Dakle, kako god okreneš, jedino Zeko uvijek dobiva. On je kao Nijemci u nogometu. Dvaput zastupnik u Saboru, sad glavni u gradu i županiji, a u Šibeniku ga i dalje omalovažavaju – "Zeko je glup, i ne zna ništa!" Ustvari, krivo sam rekao, zaboravite sve što sam napisao. Jer sinulo mi je dok sam ovo pisao – Zeko je novu bateriju kupio još prije petnaest dana, i novi punjač, čim su bili poznati rezultati prvog kruga izbora. I ne skida se s telefona. Ni on ni Cincin. Zato i muče, odnosno šute, i ne oglašava(ju) se javno. Nema(ju) vrimena! Ima(ju) on(i) pametnijeg posla!

Dok s Vanjskog, iz stožera, trešti Vucina pjesma – "Tražena si roba u gradu"!

18. travanj 2024 11:07