StoryEditorOCM
ŠibenikBranitelji za Banovinu

Zajedno u ratu, zajedno u miru: u četvrtak i petak prikupljanje pomoći u Ležećem neboderu

Piše šibenski.hr
5. siječnja 2021. - 10:11

Zajedno u ratu, zajedno u miru. Hrvatski branitelji opet su pokazali da se na njih može računati u najtežim trenucima. Naime, šibensko- kninski branitelji okupljeni u razne udruge odlučili su pomoći nastradalima u potresu na Banovni:

- Na zajedničkoj koordinaciji udruga donesena je odluka u uključivanja svih udruga branitelja Šibensko-kninske županije u zajednički projekt prikupljanja pomoći za potresom pogođena područja Banovine. Namjera je da se još jače krene s humanitarnom pomoći, jer ljudi moraju bit svjesni da ovo nije jednokratno, već maraton. Prema informacijama koje imamo s terena, pomagati će trebati duže vremena. Dobro smo upućeni u stanje na terenu, jer smo dobro povezani sa braniteljima u Glini kojima smo već pomagali da izgrade svoj dom - izvijestili su iz Udvdr Šibenik na svojim službenim Facebook stranicama.

Oni poručuju kako će se u četvrtak i petak, točnije 7. i 8. siječnja 2021. u prostoru buduće spomen sobe u Ležećem neboderu do kafića Passage na Baldekinu, u vremenu od 10 do 16 sati prikupljat će se humanitarna pomoć.

- Slijedeći upute Stožera civilne zaštite i Crvenog križa prikupljat će se prehrambeni paketi, higijenski paketi i paketi za osobnu zaštitu.

Što se hrane tiče naglasak je na brašno, šećer, rižu, mesne i riblje konzerve, sol, tjesteninu...

Iz braniteljskih udruga naglašavaju da bi od higijenskih potrepština bilo dobro donijeti sapun, šampon, paste za zube, toaletni papir, higijenske uloške, vlažne i suhe maramice...

Od paketa za osobu zaštitu prioritet su maske, zaštitna odijela, rukavice, naočale, sredstva za dezinfekciju...

Jasno zbog vremenskih uvjeta koji vladaju na Banovini nužne su i čizme i kabanice.

- Osim članova branitelja pozivamo i sve ostale građane da nam se priključe u humanitarnoj akciji- zaključuju šibensko-kninski branitelji

20. travanj 2024 09:39