StoryEditorOCM
ŠibenikMandalinska uvala za primjer

Vrnaža prelazi na istočnu stranu: Ministarstvo dodijelilo sedam milijuna kuna za jedinstveni šibenski projekt sa 700 vezova za domaće ljude

30. ožujka 2017. - 17:06

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture za drugu fazu izgradnje komunalne lučice Vrnaža osiguralo je dodatnih sedam milijuna kuna, o čemu je ovih dana Željko Dulibić, ravnatelj ŽLU koja je nositelj ovog projekta potpisao ugovor s ministrom Olegom Butkovićem.



Raspored njegova boravka danas u Šibensko-kninskoj županiiji obuhvatio je i obilazak ove mandalinske uvale koja će za dvije godine postati prvom "greenfield" komunalnom lučicom u zemlji. Već nakon prve faze izgradnje poprimila je izgled urbane, planski uređene lučice i sada se prelazi na istočnu stranu, ispod željezničke pruge.

-Očekujem da ćemo istočnu obalu Vrnaže završiti do kraja ove, najkasnije početkom naredne godine. Osim novca iz ministarstva, očekujemo sufinaciranje iz županijskog proračuna u iznosu od dva milijuna, a Grad Šibenik pratit će nas s milijun kuna, kazao je Dulibić zahvaljujući Butkoviću što je ministarstvo prepoznalo vrijednost ovog projekta koji će riješiti dobar dio dugogodišnjih problema Šibenčana s vezovima za njihove brodice. Kada bude dovršena, u Vrnaži će biti mjesta za gotovo 700 plovila.

  

Vrnaža je jedinstven slučaj u Hrvatskoj da je ministarstvo dodijelilo sredstva za komunalne vezove, jer se dosad ulagalo u izgradnju operativnih obala i trajektnih pristaništa.
-U natječaju smo odlučili pomoći građanima da dođu do vezova i ovaj projekt gurat ćemo do kraja, kazao je Butković. 


 

11. lipanj 2024 19:55