StoryEditorOCM
ŠibenikCvit za Šibenčanke

SDP obilježio Dan žena, a Tonči Restović i Ivana Vučenović podsjetili da diskriminacija žena u brojnim aspektima života i rada traje i dalje

Piše Šibenski.hr
8. ožujka 2021. - 11:55
Sibenik, 080321. Clanovi SDP-a Sibenik povodom 8.ozujka vec tradicionalno sugradjankama dijelili cvijece.Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Šibenski SDP-ovci po tradiciji su Šibenčankama čestitali Dan žena darujući ih cvijećem. Ovaj put - crvenim garofulima.

Kandidat za gradonačelnika Šibenika Tonči Restović i predsjednik gradske stranačke organizacije, te Ivana Vučenović, potpredsjednica skrenuli su pažnju na stalno prisutnu nejednakost, diskriminaciju, ponižavanje i zanemarivanje žena u društvu  i na tržištu rada.

– Danas je u svijetu još uvijek puno lakše biti muškarac i to je vrlo pogrešno. Pozivam sve na borbu za pravednije društvo te podsjećam da su ženska prava i ljudska prava – kazao je Restović.

Ivana Vučenović navela je konkretan, očiti primjer diskriminacije žena u šibenskoj gradskoj upravi, budući da su tamo skoro svi pročelnici muškarci - izjavila je Vučenović. 

Nešto kasnije, svečanom ozračju na Poljani dali su pečat Turistička zajednica Grada Šibenika, Radio Ritam i šibenska Vinarija Vinoplod d.d. Uz pjesmu klape Adria i degustaciju Vinoplodovih pića bilo je uistinu veselo.

17. travanj 2024 19:49